470 Masters világbajnokság – harmadik nap

2022. augusztus 5.
Címkék :

Továbbra is gyenge szélben tajlik Tihanyban a 470-es Masters Cup, ahol az induló párosok össz életkorának 60 fölött kell lennie.

A szerda délutáni kánikula után csütörtök reggel is megérkezett a keleti szél, amiben a rendezőség megint a 2-es pályát választotta. A Balatonföldvár előtti vízterületen stabil irányú, 9 csomós szélben rajtolt el a nap első futama. Ebben az előző nap még legyőzhetetlennek tűnő német egységet egy svájci (Huck-Konrad) előzte meg, a Thieme házaspár csak másodiknak futott be. A második rajtnál kicsit lejjebb állt a szél, de sosem esett a kritikus 5 csomó alá.

A harmadik futam fekete lobogós rajtja után megjelent az északi part felől egy fehér csík, ami a szél végét jelezte. A versenyzők jó része ezt észlelte, ennek megfelelően vitorlázott, a német egység futott be elsőként, utána az összetett második helyezett Sallai-Perjés, majd a Litkey-Batiz páros. Az első három versenyző közötti helyezések tegnaphoz képest nem változtak, az utolsó futam befutási sorrendje az összetett eredmény is. A mezőny további részében is szoros a verseny, a svájci Huck-Konrad kettős felküzdötte magát az 5. helyre, a 4. helyen továbbra is a Gond-Bors, 6. helyen pedig a Takács-Asperján páros áll. Este került megrendezésre a gálavacsora, péntekre pedig már csak két futamot tervez a rendezőség.

Eredménylista.

fotók: Szepesi Marci / THE

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!