Ősszel megkezdődik a 37. America’s Cup

2023. március 28.
Címkék :

A katalán Vilanova i la Geltrú ad otthont a 37. America’s Cup első AC40-es regattájának, a négynapos eseményre szeptember 14–17. között kerül sor.

Jelen állás szerint mind a hat nevezett csapat – Emirates Team New Zealand (Védő), INEOS Britannia (az első Kihívó, GBR), Alinghi Red Bull Racing (SUI), American Magic (USA), Luna Rossa Prada Pirelli (ITA) és Orient Express Team (FRA) – részt vesz a mezőny- és párosversenyfutamok keverékéből álló eseményen, ahol AC40-es hajókkal zajlanak majd a küzdelmek. Vilanova i la Geltrú a 37. America’s Cup otthonától, Barcelonától 45 kilométerre délnyugatra, a spanyolországi Katalónia régióban található, és az esemény a 37. America’s Cup-ciklus hivatalos versenyének kezdetét jelenti.

„Vilanova i la Geltrú tökéletesen alkalmas az AC37 első előversenyének megrendezésére, mivel minden közel van a versenypályához” – mondta Grant Dalton, az America’s Cup esemény vezérigazgatója. A versenypályát a kikötő bejáratának közelében tűzik ki, a La Daurada étterem teraszáról tökéletes lesz a rálátás, és a parton bőven van hely a versenyfalunak. „A Pendennis Vilanova és a Vilanova Grand Marina létesítményei szolgálnak majd technikai területként, ahol a csapatok bázisai és AC40-es hajói lesznek. És büszkék vagyunk rá, hogy a Club Nàutic Vilanovával mint az esemény helyi vitorlásklubjával dolgozhatunk együtt.”

Vilanova i la Geltrú

Eddig a hat America’s Cup-csapatból négy kapott már AC40-est, az Emirates Team New Zealandnak kettő, a brit, az amerikai és a svájci csapatnak pedig egy-egy hajója van.
A helyszín, az esemény és az AC40-esek:

YouTube video

(fotók és forrás: cupinsider.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!