Nyolc napon túl gyógyuló sérülés és vádemelés: így járnak a gondatlan hajóvezetők

2024. március 4.
Címkék :

A Szolnoki Járási Ügyészség vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves karcagi férfival szemben, aki egy kishajót vezetve nekiütközött egy zsilipnek a Tiszán.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 19-én, ebéd után Tiszafüred felől Poroszló felé a Tisza folyó bal partján közlekedett a saját kisgéphajójával, amelyen utasként még hat személy, négy nő és két férfi is tartózkodott.

A férfi a Kisfüredi-fok elnevezésű zsilipen kívánt áthajózni, azonban figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy annak nyílásmagasságán a kisgéphajója nem fér át, így az áthaladást megkezdte, de a hajó teteje a zsilip alsó részének ütközött, majd emiatt megállt, és a zsilip alá szorult.

Az ütközés következtében a hajó utasai közül senki sem sérült meg, azonban a hajót vezető férfi elvesztette az egyensúlyát és fejét a szélvédő keretébe beütötte, ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló koponya- és arccsonttörést szenvedett.

Ezután a hajó egyik női utasa – akinek van kishajó vezetésére engedélye – hátramenetben kormányozta vissza a hajót a Tiszán, a Tiszafüreden lévő kikötőbe. Az ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!