Numarine 37XP – Erősebb, gyorsabb, jobb

Ömer Malaz küldetése, hogy olyan motoros jachtot alkosson, amely páratlan teljesítményt és kényelmet nyújt, azaz erősebb, gyorsabb, jobb. A vágy, hogy a minden korábbinál jobbat alkosson, vezetett a Numarine megszületéséhez.

Egy olyan telített piacra, mint a szuperjachtoké, nem könnyű betörni. Legjobbnak lenni a legjobbak között igazi kihívás. Szenvedély és elszántság kell hozzá, piackutatás, innováció és csapatépítés. Csak a legjobb minőségű, valamint a legmodernebb anyagokból építkeznek, válogatott csapat tervezi és építi a hajókat, a technológia pedig többek között a repülőiparból érkezik. A kompozit anyagok és vákuuminfúzió használata hozta meg végül a várt eredményt.

Ezt a 37 méter hosszú, explorer típusú jachtot kifejezetten hosszú felfedező utakra tervezték. Az első darab 2021-ben mutatkozott be Cannes-ban, és még az idén leszállítják a negyediket. A Numarine 37 XP megjelenésekor a török gyár zászlóshajója lett.

A szabadság és az elszigetelődés vágya megvolt az emberben, az elmúlt időszak pedig még ráerősítette erre. Távol a kikötőktől, a tengerek és óceánok ölelésében, a természet közelsége azt jelenti, hogy belépünk egy varázslatos, tilalmak és határok nélküli világba, amelynek kizárólag a képzelet szab határt. Ez a kaland a Numarine XP sorozat természetes közege.

Lágyság és harmónia
A hajó messziről felismerhető egyedi megjelenése erőt és biztonságot sugároz. A tervek Umberto Tagliavini és Can Yalman munkáját dicsérik, ők „keltették életre” az acél hajótestet és a kompozitfelépítményt. A korábbi modell 32 XP adta az alapot, ám a motortér elé került öt méter nagyon sok extra helyet adott mindhárom fedélzeten. Emellett lágyabb vonalakat és harmonikusabb arányokat is eredményezett.

Olasz elegancia
A belsőépítészeti terveket a milánói székhelyű Hot Lab készítette. A hajó belsejében szürke, fehér, bézs és barna tónusok dominálnak, különleges hangulatot teremtve a fedélzeten. A hatalmas ablakokon keresztül sok természetes fény tölti be a teret, ami a teljes XP sorozatra jellemző. A tervezők jó néhány szabadon álló bútort használtak olyan híres márkáktól, mint a Fendi Casa, a Promemoria vagy a Giorgetti. Letisztul díszítőelemek és prémiumminőségű anyagok felhasználásával teremtették meg az időtálló eleganciát. Ébenfa, gyöngyház, kiváló minőségű bőr, valamint egy csipetnyi olasz dizájn alkotja a tökéletes receptet.

A jacht tágas belső kialakításával több közösségi tér jött létre. A főfedélzeten a szalon és a kabinok is hatalmas, a padlótól a mennyezetig érő ablakokat kaptak. Az étkezőasztal melletti ablak teljesen eltolható, így egy mozdulattal a szabadba költözhet a családi vacsora.

A hátsó fedélzeten egy fürdőplatform és egy belső társalgó található, amely szó szerint a víz szintjére került. A tágas külső terek nyújtotta kényelem az új modell egyik különlegessége.

Juráncsik Norbert

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 156. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról! A következő szám november közepén jelenik meg.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!