Női vezetők a hajós iparban: Simona Del Re, az elnök

A The Italian Sea Group (TISG) igazgatótanácsa bejelentette, hogy Filippo Menchelli lemondását követően Simona Del Rét nevezték ki elnöknek.

Del Re az elmúlt húsz évben is luxuságazatokban dolgozott, többek között a divat, a kiskereskedelem és a vitorlázás területén. Korábban a Gucci világméretű vállalati kommunikációs vezetője volt, mielőtt 2022-ben csatlakozott a TISG-hez. Del Re jelenleg a csoport befektetői kapcsolatokért és fenntarthatóságért felelős igazgatójaként tevékenykedik.

Menchelli továbbra is marad a vállalat üzleti vezetője marad, de mostantól még inkább a TISG stratégiai és műszaki érdekeltségeire tud összpontosítani.

„Menchelli úr vezető szerepet játszott eddigi fejlődésünkben, és ez a jövőben is így lesz. Hálával tartozunk neki eddigi tevékenységéért” – mondta Giovanni Costantino, a TISG alapítója és vezérigazgatója. „Ugyanakkor örülök, hogy az igazgatótanács Simona Del Rét választotta a társaság elnökének, aki Menchelli úr jobbkezeként a vállalatirányítás és az igazgatótanács tevékenységének koordinálása terén végzett kiváló munkát. Nemzetközi pályafutása során szerzett tapasztalatai nagymértékben támogatni fogják a csoport jövőbeli fejlődését.”

És ez nem is feladat, a The Italian Sea Grouphoz ugyanis olyan márkák tartoznak, mint a Celi, a Perini Navi, a Picchiotti, az Admiral és a Tecnomar hajóépítő, valamint a NCA Refit, amely szuperjachtok felújításával foglalkozik.

(forrás: boatinternational.com, fotók: boatinternational.com, theitalianseagroup.com, alychlo.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!