Női csapatversenyt tartottak Balatonfüreden

Különleges regattát szervezett a Magyar Vitorlás Szövetség a Nemzetközi Vitorlás Szövetség Steering The Course elnevezésű kampánya keretében Balatonfüreden, a Kékszalag Portban. A regattán tizenegy női egység mérte össze a tudását, és a THE-YKA leány csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) idén is meghirdette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fejlesztési Alap által támogatott, Steering the Course elnevezésű kampányát, melyhez ismét csatlakozott Magyarország. A nőknek szóló tematikus hét május 17-én indult, több mint 12 hazai verseny csatlakozott a kezdeményezéshez.

A ranglistaversenyek időpontjait figyelembe véve a rendező Magyar Vitorlás Szövetség a Női csapatversenyt június 2-ára hirdette meg a Kékszalag Portban, az eseményre 11 egység jelentkezett. A versenyt megelőző nap a csapatok sorsolása zajlott, majd egy különleges naplementés SUP-túrán vehettek részt a versenyzők, a kikötőben működő kajak-kenu pontot üzemeltető SurfSkiFun csapat tagjainak közreműködésével.

A vasárnapi versenynap ünnepélyes megnyitóval és kormányosi értekezlettel kezdődött. A „Liga” versenyrendszer sajátossága, hogy sorsolást követően állnak össze a csapatok, a csoportversenyek után továbbjutók pedig egymással küzdenek. A kvalifikációs futamok után a középdöntő, majd a kétfutamos döntő következett, a nap folyamán 14 futamot sikerült megtartani 14 perces célidőkkel a Kékszalag Port előtti vízterületen.

A középdöntőbe végül hat csapat jutott, amelyek egy háromfutamos körmérkőzésen vívtak meg az első négybe jutásért. A döntőben a Balatoni YC, a Flaarflirts, a THE-YKA és a Penge SE csapata küzdött meg egymással.

A végső megmérettetésen a THE-YKA női csapata két győzelemmel, stabil vitorlázással hozta fel magát a harmadik helyről, és nyerte meg a Steering the Course hazai, 2024-es női csapatversenyét. A második helyre a Flaarflirts csapata ért fel, míg a harmadik helyezett a Balatoni YC női csapata lett. A negyedik helyre a Penge SE versenyzői futottak be, a csapat a „legfiatalabb versenyző” különdíjazásban is részesült – írta a vitorlazzitthon.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!