Napelemes katamarán óceánátkeléshez

Új hajót mutatott be az Alva Yachts: a hatvan lábas katamaránt elektromos motorok hajtják, napelemek (is) töltik, hatótávolsága elég az Atlanti-óceán átszeléséhez.

Az új OCEAN ECO 60 Coupé 18,4 méteres, elektromos meghajtású, transzatlanti hatótávolságú jacht. A modell nem előzmények nélküli, hiszen ebben a méretben már létezik az OCEAN ECO 60 és az ECO EX 60, a Coupé új változatként lép a piacra, az első darab már elkelt, jelenleg gyártásban van.

A teljesen elektromos változatban a Coupét két 250 kW-os villanymotor hajtja, ezek egy 150-280 kWh-s akkumulátorcsomaghoz kapcsolódnak, amelyet a Nap és a generátorok táplálnak.

Iker fürdőplatformjai a lehető legegyszerűbbé teszik a vízbe jutást, a szinte végig 10,2 méter széles hajó térkínálata lenyűgöző, stílusa modern, stabilitása páratlan. A hátsó fedélzetet 10 vendég számára is kényelmes U-alakú ülőhelyekkel látták el, a konyha teljes méretű hűtőszekrénnyel és fagyasztóval felszerelt, közepén különálló bárszigettel. A kormányállást nagy méretű, L-alakú kanapé egészíti ki. Az alsó fedélzetre és a kabinokhoz két oldalsó közlekedő vezet. A leendő tulajdonos két kivitel (tulajdonosi, charter) közül választhat rendeléskor.

„Az új OCEAN ECO 60 Coupé az ALVA meglévő 60 lábas jachtcsaládjának kiegészítésére készült. Sportosabb, elegánsabb külsőt kínál, alacsony profilú sziluettel. Tele van innovatív megoldásokkal, új funkciókkal és szórakozási lehetőségekkel, mindenből a legjobbat kínálja” – mondta el Milan Henn, vezető dizájner.

A Coupé akár 2800 mérföldet is képes megtenni egyszeri feltöltéssel, ha a kiegészítő napenergia-támogatást is használja. Emellett az új modell a folyami vízi utakon is használható, mivel magassága mindössze 6,5 méter.

fotók: alva-yachts.com

forrás: ibinews.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!