Mi lesz a Kékszalaggal?

Tegnap döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról, hogy elmarad a tokiói olimpia, míg a Magyar Vitorlás Szövetség korábban határozott arról, hogy elhalasztja a hazai versenyszezon kezdetét.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége egyúttal készített egy összefoglalót, amelyben a legaktuálisabb, legfontosabb, vitorlázást érintő kérdésekre ad választ.

A szövetség elnöksége március 19-én arról döntött, hogy a 2020. évi versenyszezon kezdetét határozatlan ideig elhalasztja. Ennek oka, hogy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság minden eddig benyújtott vízi rendezvény engedélyét felfüggesztette, és új engedélyt nem ad ki a korlátozó intézkedések feloldásáig, így vitorlásverseny határozatlan ideig nem szervezhető.

Az MVSZ elnöksége a versenynaptár-összeállítás szabályait módosította azzal, hogy lehetőséget ad a vészhelyzet feloldását követően bizonyos versenyek megrendezésére, továbbá munkacsoportot állít fel az MVSZ versenyrendszerét érintő javaslatok kidolgozására. A szövetség jelenlegi álláspontja szerint a vészhelyzet elhúzódása esetén nem minden elhalasztott verseny rendezhető majd meg, hiszen az egyébként is sűrű versenyszezon az évad kitolásával sem tenné ezt lehetségessé. A fent említett munkacsoport ad majd javaslatot az elnökségnek – a szervezőkkel és osztálykapitányokkal folytatott egyeztetést követően – a kiválasztott versenyek listájára.

És hogy mi lesz a Kékszalaggal? A MVSZ munkacsoportja megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy egyes kiemelt versenyeket (például a Kékszalagot is) későbbi időpontra helyezzen át, amikorra várhatóan az egészségügyi vészhelyzetet feloldják.

A Magyar Vitorlás Szövetség részletes beszámolója, a járványhelyzetről szóló kérdések, válaszok megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!