Méltó volt a híréhez – Rolex Sydney Hobart 2021 regatta

A Solveig célba futásával véget ért a 2021-es tengeri klasszikus vitorlásverseny, amin volt vihar, rengeteg kieső és óvás után megnyert első hely.

December 26-án 88 hajó sorakozott a rajtvonalon (köztük 16 négykezes egység – azaz olyan, ahol mindössze ketten voltak a fedélzeten), hogy aztán december 31-éig harmincnyolcan kénytelenek legyenek feladni a küzdelmet.

Elsőként a Black Jack (100 lábas Maxi) érkezett meg Hobartba, a korrigált idő szerinti győzelmet az Ichi Ban szerezte meg (immár harmadszor), a párosok közül a Sidewinder futott be először, de korrigált idő szerint a Disko Trooper_Contender Sailcloth diadalmaskodott.

A részletes eredménylista itt érhető el.

A Solveig 71 éve épült, egy Halvorsen 36-os, és még mindig az eredeti vitorlaszámával (CYC54) versenyez. Január elsején, 8:42:11-kor érte el a célt, erről John Whitfield szkipper (27 Sydney–Hobarttal a háta mögött, és úgy is mint a tulajdonos férje) így nyilatkozott: „Életemben most először történt meg, hogy csak január elsején fussak be, így aztán a Storm Bayben bontottuk ki az újévi pezsgőt”.

A korrigált idő szerint végül győztes Ichi Ban és a Rendezőség által a sokáig vezető Celestial ellen beadott óvásról itt olvashatsz bővebben.

A rajt és az első mérföldek:

YouTube video

A Black Jack befutója (és az odáig vezető út):

YouTube video

Összefoglaló a versenyről:

YouTube video

(fotók és forrás: rolexsydneyhobart.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!