Megújul a keszthelyi Balaton-part

2024. február 12.
Címkék :

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere bemutatta a Balaton-part fejlesztésére vonatkozó terveket. Ezzel kapcsolatban várják a helyiek véleményét, javaslatait, és ami ezekből megvalósítható, azt figyelembe veszik a beruházás során.

A most induló uniós pénzügyi ciklusban 8,7 milliárd forint támogatásra pályázhat Keszthely. Ebből a forrásból a város kilenc projektet tervez a TOP Plusz-program keretében. E beruházás részeként bővül majd a keszthelyi Városi strand területe, és új korzót, valamint vendéglátó egységeket építenek, továbbá a futballpálya egy részét a strandhoz csatolják. Manninger Jenő kiemelte: megőrzik a zöldfelületeket, a tervek szerint mindössze 8,1 százalékos lesz a beépítettség.

Az elképzelések alapján a pavilonsor és a hátsó nagy parkoló között teraszos büféket építenek, amelyek tavasszal és ősszel is nyitva lesznek. Ezeket a strand és a leendő korzó felől is meg lehet majd közelíteni. Az első ütem munkálataira 1,5 milliárd forintot tervez Keszthely a TOP Plusz forrásaiból.

A városvezető elmondta, szökőkutat is építenek, amelytől sétányokon megközelíthető lesz a parkoló, a korzó és a strandbejárat. Utóbbit áthelyezik, és a mostaninál jóval karakteresebbé alakítják. A polgármester úgy fogalmazott: a kétszintes büféépületek Keszthely történelmi múltját idézik majd küllemükben, megfelelve egyúttal a mai kor igényeinek.

Manninger Jenő elmondta, minderről várják a keszthelyiek véleményét, javaslatait, és ha az idén elkészülnek a kiviteli tervek, akkor 2025 elején kiírják a közbeszerzési pályázatot, így akár már jövő ősszel megkezdődhet a beruházás. Hozzátette, ez a tervezett Balaton-parti fejlesztések első üteme, a későbbiekben rendezvény- és szaunaház is épülhet – írta a zaol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!