Megnyílt a felújított horvát kikötő

Öt év munka és 95 millió kuna befektetés nyomán a dubrovniki ACI kikötő még csábítóbb lehet a hajósok számára – a turisztikai szezonban és azon kívül is.

Múlt héten megkezdődött a hajók fogadása a modernizált létesítményben, amely a vállalat és a kormány reményei szerint további vonzerőt jelent Horvátország legdélebbi városa és a környék számára. Az elmúlt két évben, amikor a járvány durván beleszólt a nemzetközi turizmusba (is), a hajós nyaralásra érkezők tartották életben Horvátország turisztikai iparát. A szektor további fejlesztésével a kormány arra törekszik, hogy ne csak a turisztikai gazdaságot, hanem a köztársaság egész nemzeti versenyképességét erősítse.

A megújult létesítmény jelenleg 380 vizes és 120 száraz kikötőhellyel büszkélkedhet. Alkalmas 45 méteres hajók alkalmi befogadására, éves kikötői bérletet 40 méteres hajóhosszig lehet váltani. A horvát kormány stratégiai befektetésként tekint a szuperjachtok szegmensére, így extra forrásokat bocsátott rendelkezésre.

A horvát hajózási szezon megnyitója alkalmából a helyszínen megjelent Nikolina Brnjac turisztikai- és sportminiszter, Kristjan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal (HTZ) igazgatója, Nikola Dobroslavic, Dubrovnik-Neretva megye prefektusa, Mato Frankovic, Dubrovnik város polgármestere, Kristijan Pavic, az ACI Marina igazgatótanácsának elnöke, Leo Ajdukovic, a Dubrovnik ACI Marina igazgatója.

Tekintettel arra, hogy az idén az előző kétévinél lényegesen könnyebben lehet utazni (és az eddigi mutatók is pozitívak), Horvátország újabb sikeres nyári turisztikai szezonra számít, amelyben a hajós turizmus ismét az egyik főszerepet játssza.

(forrás: ibinews.com, fotók: aci-marinas.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!