Megkezdi világ körüli útját az úszó művészeti galéria

A Perini Navi útjára indította a világ legnagyobb alumíniumtestű vitorlás katamaránját, hogy a világ minden szegletébe eljuttassa a művészetet.

A 46,5 méter hosszú kéttestű egy úszó művészeti galéria, a fő szalon a beltér központi eleme, a flybridge pedig virtuális kiállítások, workshopok és konferenciák helyszíne. Az Ikonok nevű nyitó kiállítás a Földközi-tenger térségének nőalakjait és azok ábrázolását mutatja be Noëmi Daucé, a Louvre Abu Dhabi kurátora és régésze által összeállított válogatásban.

Kétéves útja során az ArtExplorer a világ különböző pontjait érinti, beleértve a Földközi-tengert, a Közel-Keletet, az afrikai partokat, valamint Délkelet-Ázsiát és Amerikát. A fedélzeten található kiállításokra a belépés ingyenes, a látogatókat mindössze előzetes regisztrációra kérik az Art Explora Akadémián keresztül. Ez az új digitális platform francia és angol nyelvű művészettörténeti kurzusok kínálatát szolgálja, a Sorbonne Egyetemmel közösen megalkotott oktatóvideókkal.

A jachtot Axel de Beaufort és Guillaume Verdier tervezte a Perini Navi számára, 17,3 méter széles, a merülése 3,4 méter. A vitorláin kívül két CAT C9.3 motorra támaszkodik, az utazósebessége 11 csomó, ekkor 3500 tengeri mérföld a hatótávolsága. Amikor az ArtExplorer befejezi kulturális nagyköveti útját, „sima” bérelhető vitorlássá válik 12 vendég számára (10 fős személyzettel).

Korábban mind a hajót, mind a koncepciót részletesen bemutattuk, cikkünk itt érhető el.

(fotók és forrás: charterworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!