Megjelent az Aqua Magazin 2024-es nyári száma!

2024. július 18.
Címkék :

Már kapható az Aqua Magazin legújabb száma. Keresse a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon!

Újra rengeteg érdekes témát és írást kínálunk Olvasóink számára a vitorlázás világából. Az élvezetes cikkek mellé pedig a megszokott módon szemet gyönyörködtető fotók közül válogattunk legfrissebb lapszámunkban.

Ízelítő a tartalomból:

Komoly seregszemlét tartottunk, számba vettük a 420, 29er, Soling, Star, Dragon és J/70-es hajóosztályokat, sőt, a Solide 80 luxusjachtot is bemutatjuk.

Beszélgettünk Tomai Balázs világbajnok vitorlázóval, aki a kezdetektől tagja volt a tavaly az SSL Gold Cup-on győztes magyar csapatnak, azóta bronzérmet szerzett a J24-es Európa-bajnokságon, és szóba került az is, hogy miként nem lett olimpikon.

Emberközelben rovatunk másik arca Zolnai György. Sikerei közül kiemelkedik a szóló Balaton-kerülő megnyerése, az utóbbi időben pedig a családi hajózás került nála előtérbe. A vele készült exkluzív interjúban szó esik innovációról, Kékszalagról, és arról, miben hasonlít a cégvezetés, illetve a vitorlázás.

Az elmúlt időszak nagy tengeri versenyei ezúttal is helyet kaptak a lapban, sorra vesszük a New York – Vendée, a Loro Piana Giraglia, és a SailGP történéseit.

Hazai vizeinken is nagyban pezseg az élet, ezúttal a FlexFleet Klasszikus Szólónak, a Pünkösdi Regattának és a Mihálkovics Kupának tudtunk helyet szorítani.

Legendák nyomában rovatunkban olyan hajókról olvashatnak, amelyek nem sokkal indulásuk után süllyedtek el, az utazási célpontok közül pedig a Francia Riviéra különlegességeire hívjuk fel a figyelmet.

Az utánpótlással ezúttal a Nacra 15 osztályon keresztül foglalkoztunk, ahogy kihagyhatatlannak tartottuk a Havasi Gergő óceánátevezési projektjét is. Természetesen ezúttal sem maradhatott ki a szörfös téma, Hollósi Péter ezúttal családoknak ajánlott windsurfparadicsomot.

Hajóbemutatók: Jeanneau Sun Odyssey 350, Saver 870, Capoforte SQ240i, Elan GT6, Cobrey 33, Torqeedo.

Szomorú kötelességünknek eleget téve Simó György soraival megemlékeztünk Soponyai Gézáról, Sopiról, akinek persze egy egész magazint is szentelhettünk volna.

Fizessen elő az Aqua Magazinra, hogy minden megjelenést házhoz kapjon!

Kellemes olvasást!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!