Megjelent az Aqua Magazin 2023-as téli száma!

Már kapható az Aqua Magazin idei téli száma. Keresse a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon!

Évzáró, egyben legfrissebb számunkban újra rengeteg érdekességgel, természetesen exkluzív interjúkkal és versenybeszámolókkal igyekeztünk meglepni Olvasóinkat, akik számos izgalmas hírrel találkozhatnak lapunkban a hajózás világából. Az érdekfeszítő cikkeket megszokott módon gyönyörű fotók illusztrálják a legújabb és legszebb vitorlásokról és jachtokról.

Ízelítő a tartalomból:

Érdi Mária az első magyar női vitorlázó, aki olimpiai osztályban világbajnok lett, az MVM SE versenyzője exkluzív interjúban mesélt az Aqua Magazinnak a sporttörténelmi diadalról, valamint az odáig vezető útról. Az idén Európa-bajnoki bronzérmet is szerzett hajós azt is elárulta, mi a célja a jövő évi párizsi olimpián.  

Emberközelben sorozatunkban mutatjuk be Eszes Tamást, akinek tevékeny része volt Érdi Mária sikereiben, ő maga pedig két olimpián is képviselte Magyarországot.

Beszámolunk az elmúlt időszak legnagyobb tengeri versenyeiről, amelyek közül több is magyar részvétellel zajlott, így a Maxi Yacht Rolex Cup, a Rolex Middle Sea Race, sőt a Sail GP is. Előbbi kettőn Király Zsolt dirigálta sikeresen a magyar csapatot.

De nem maradhat ki a tudósítások sorából a Figaro és a Barcolana sem. Ahogy az Adrián zajló, de magyar rendezésű Seapromo Regatta is „megért egy misét”.

A hazai versenyek közül felelevenítettük a Szüreti Regatta – Hegyi Dénes emlékversenyt, valamint két Európa-bajnokság történéseit, a Sallai Gábor révén egyformán magyar érmet hozó csopaki Kalóz Eb-t és a J24-esek balatonfüredi kontinensbajnokságát.

Berecz Zsombor, aki Ian Ainslie-vel közösen végzi a szövetségi kapitányi teendőket, elmesélte lapunknak, milyen elképzeléseik vannak a hazai vitorlázás jobbításához és milyen nehézségekkel kell szembe nézniük.

Luxusjacht rovatunkban a Majesty 111 és a Sunref hajókról írunk és mutatunk fantasztikus képeket.

A legtehetségesebb utánpótlás versenyzők közül a megismerkedhetnek az Optimist bajnokság győzteseivel, Márton Andrással és Dávoti Tamarával.

Hajóbemutatók: Prestige F4, Beneteau Oceanis 37.1, Invictus, Virtue V10,  Eole Nove

Fizessen elő az Aqua Magazinra, hogy minden megjelenést házhoz kapjon!

Kellemes olvasást!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!