Megérkezett Horvátországba a Jadrolinija történetének legnagyobb hajója

2024. április 20.
Címkék :

A 18 millió eurós „Dalmacija” igazi innováció a horvát cég nemzetközi tengeri személyszállításában.

A korábban „Oslofjord” néven futó hajót 1993-ban építették a norvég Fosen Mekaniske Verksteder AS hajógyárban. 2014-ben a vezető globális hajózási társaságokkal együttműködő OSK Design tervei alapján a finnországi STX-nél átépítették. Immár „Dalmacija”-ként a Jadrolinija történetének legnagyobb hajója, átlagsebessége 17 csomó, 1800 utas és 350 jármű befogadására alkalmas. Nyolc fedélzetén kínál kényelmi szolgáltatásokat (köztük két étteremmel, három bárral, grillbárral, játszótérrel és nyitott fedélzetekkel), így az Adriai-tengeren való utazás kényelmes és gyors lesz.

A Dubrovnik és Bari közötti nemzetközi útvonalra beállítani tervezett hajó jellemzői lehetővé teszik a Jadrolinija számára azt, hogy a vonalkoncepcióhoz igazítsa a menetrendjét, a főszezonban akár heti tíz utat is lebonyolítva. A cég büszke a beruházásra, mellyel folytatja flottája megújítását és modernizálását.

„A Jadrolinija számára a nemzetközi vonalak üzemeltetése régi hagyomány. Utasaink rendszeresen visszatérnek hozzánk mind belföldi útjainkon, mind olaszországi járatainkon. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk a nemzetközi piacon való versenyképességünket is, alkalmazkodnunk kell a trendekhez és az utasok igényeihez. Biztosak vagyunk abban, hogy a „Dalmacija” kényelmével, kapacitásával és sebességével frissítő újdonságot jelent majd, amelyet utasaink nagy örömmel fogadnak. Elkötelezettek vagyunk a Jadrolinija működésének minden szempontból történő fejlesztése és egy olyan flotta felépítése iránt, amelyre az egész ország büszke lehet” – nyilatkozta David Sopta, a Jadrolinija igazgatótanácsának elnöke.

A hajó neve szintén a nemzetközi útvonalak hosszú hagyományának folytatásáról szól, a „Dalmacija” ugyanis egy 1965-ben, a Jadrolinija „körutazós” korszakában épített személyszállító hajó volt, amely Horvátországot kötötte össze a Földközi-tenger nagyobb kikötőivel.

fotók: Jadrolinija

forrás: croatiaweek.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!