Megépülhet a kikötő Balatonföldváron, mondja a bíróság

A Pécsi Törvényszék jogerős ítéletében elutasította a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület keresetét az épülő balatonföldvári kikötővel kapcsolatban.

A döntés szerint a strand területén semmiféle olyan építkezés nem történik, mely jogszabályba ütközne – állapította meg ugyanaz a bíróság, mely az ügyben korábban már kétszer is döntést hozott. A kikötői beruházás minden törvényi előírásnak megfelel és a Helyi Építési Szabályzat rendelkezéseivel is összhangban van – áll a város honlapján.  Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. A civilek harmadszor próbálták bíróságon megakadályozni a kikötői beruházást.

Holovits Huba polgármester szerint Balatonföldvár és az ott élő emberek megérdemelték ezt az ítéletet, hiszen a város nyertese lehet a beruházásnak. A polgármester sorolta: a kikötő turisztikai attrakciót teremt, munkahelyeket hoz létre, adóbevételt (iparűzési, idegenforgalmi) generál, magával vonzza a fizetőképes vásárlóerő növekedését, az ingatlanpiac fellendülését, a nyugati városrészt bekapcsolja a város vérkeringésébe, „a Széchényiek szellemében folytatódik Földvár fejlesztése”.

A Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület ugyanakkor másképp gondolja: „a Széchényiek nem állami forrásból, hanem saját pénzükből fejlesztették Balatonföldvárt. Két pert már jogerősen megnyertünk. Ezekben a perekben az eljáró bíró ítéleteiben ismételten megállapította, hogy a Kormányhivatal és az Önkormányzat jogellenesen hozott határozatot, és adott ki hozzájárulást a kikötő építéséhez. A beruházó Balabo Kft. jóhiszeműen járt el, hiszen azt hitte, hogy a hivatalok által kiadott dokumentumok és engedélyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. A mai harmadik perben a bíró elutasította keresetünket, emiatt felülvizsgálati eljárás keretében a Kúriához fordulunk.”

fotók: Mosolygó Balatonföldvár

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!