Megan Thomson elsőként, Ian Willliams hetedszer

Megan Thomson lett az első nő, aki a legjobb 4 közé jutott, Ian Williams hetedszer nyert a párosverseny-világbajnokság döntőjében.

Múlt hétvégén a brit Ian Williams (Jon Gundersen, Richard Sydenham és Gerrard Mitchell társaságában) megszerezte hetedik párosverseny-világbajnoki címét, ezzel új rekordot állított fel a World Match Racing Tour történelmében.

Az első nap összefoglalója:

YouTube video

A második nap összefoglalója:

YouTube video

Williams az elődöntőben Megan Thomsonnal (NZL), a döntőben pedig Gavin Bradyvel (USA) került szembe. A bajnoki címért vívott küzdelem az egész regatta egyik legszorosabb meccse volt, az első pontot Brady szerezte meg, ám a következő három meccsen abszolút Williamsnek állt a zászló. Mert bár a két egység soha nem távolodott el egymástól néhány hajóhossznál jobban, de a brit és csapata magabiztosabban igazodott el a változatos szélviszonyok között: „Az egész a szél irányának és erejének változásairól szólt, jól kellett összekapcsolni őket. Az utolsó két futamon minden korábbinál jobban éreztük a dolgot, elégedettek voltunk a teljesítményünkkel. Hihetetlen, hogy végre megszereztük a hetedik világbajnoki címet, hiszen legutóbb 2015-ben sikerült felérni a csúcsra. Elképesztő, hogy új csapattal (Chinaone.Ningbo) érkezünk Kínába, és elnyertük a világbajnoki címet.”

A harmadik nap összefoglalója:

YouTube video

Megan Thomson (NZL) és 2.0 Racing csapata volt a másik, amelyik igencsak figyelemreméltó teljesítményt nyújtott, ami harmadik helyet ért a végén. Thomson lett az első női kormányos, aki bekerült a legjobb négy közé a World Match Racing Tour döntőjében, ahol a bronzéremért zajló küzdelemben legyőzte Johnie Berntssont (SWE): „Az eredmény messze meghaladja az elvárásainkat. Reméljük, hogy erre tudunk építeni, és a következő alkalommal még erősebbek leszünk. Jó lenne még néhány lányt itt látni, mert szerintem többeknek megvan a tudása ahhoz, hogy részt vegyen ezeken az eseményeken és a nyílt sorozatban.”

A negyedik nap összefoglalója:

YouTube video

A 2023-as World Match Racing Tour döntőjére a kínai Sencsenben került sor, a World Match Racing Tour, a China Yachting Association, a Sencsen Városi Kulturális, Média-, Turisztikai és Sportigazgatási Hivatal, valamint Sencsen Bao’an kerületének népi kormánya támogatásával és közreműködésével.

Az ötödik nap összefoglalója:

YouTube video

(fotók és forrás: wmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!