Másodperceken múlt a Bullitt győzelme a Rolex Middle Sea Race-en

Bár a verseny még tart, október 25-én, szerdán 21 órakor a 44. Rolex Middle Sea Race győztesének hirdették az Andrea Recordati kormányozta Bullitt nevű hajót.

A bejelentésre nem sokkal azután került sor, hogy a kétfős legénységgel versenyző Red Ruby 20.51.35-kor áthaladt a célvonalon (4 nap, 9 óra, 41 perc, 35 másodperc, ami korrigált idő szerint 4 nap, 12 óra, 20 perc, 7 másodperc). Ennek azért volt jelentősége, mert ők is közel jártak a diadalhoz, mindössze 24 másodperccel maradtak el az első helyhez szükséges időtől. A Royal Malta Yacht Club egyúttal megerősítette, hogy a még versenyben lévő hajók közül egyik sem képes javítani a Bullitt korrigált idején (futott idő: 2 nap, 14 óra, 39 perc, 14 másodperc, korrigált idő: 4 nap, 12 óra, 19 perc, 43 másodperc).

„Mindig is az volt az álmom, hogy megnyerjük a Rolex Middle Sea Race-t a kategóriánkban – nyilatkozta Recordati. – Már az is óriási eredmény lett volna, ha összejön, de amikor a versenyigazgató tájékoztatott, hogy mit értünk el, madarat lehetett volna fogatni velem. Fantasztikus eredményt értünk el az ilyen típusú tengeri versenyekhez jobban szokott hajókkal szemben. Őszintén szólva még mindig nehezen hiszem el, határtalanul boldog vagyok, kifizetődött az a rengeteg munka, amit optimalizálása és fejlesztése érdekében végeztünk. Külön boldogság látni a legénység örömét, mert kivételes csapatom van, és ők is nagyon megérdemelték a sikert.”

A 2023-as Rolex Middle Sea Race-en a Leopard 3 ért először célba, az ő menetidejük 2 nap, 12 óra, 50 perc, 56 másodperc volt (korrigált szerint: 4 nap, 14 óra, 11 perc, 50 másodperc).

Két magyar csapat is indult idén, a Wild Joe nem sokkal a Messinai-szoros után technikai hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, míg a Sisi október 25-én hajnalban befutott (menetidő: 3 nap, 15 óra, 38 perc, 34 másodperc), korrigált idejük (5 nap, 22 óra, 4 perc, 8 másodperc) a tíz hajós IRC 1 kategória negyedik helyére volt jó.

A Leopard 3 győzelme:

YouTube video

(fotók és forrás: Rolex Middle Sea Race)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!