Majesty 111 – Időtlen elegancia kívül-belül

A Gulf Craft, a világ egyik vezető hajó- és jachtgyártója a 2023-as Monaco Yacht Show-n jelentette be a díjnyertes Majesty 111-es modellje európai debütálását.

Nem sokkal előtte Cannes-ban, a World Yachts Trophies 2023 díjkiosztón a legjobb belsőépítészetért járó trófeát vihette haza. Ez a mérföldkő ismételten megerősítette a gyártó helyét a szuperjachtok világának legjobbjai között.

A Majesty 111-es egy igazán kifinomult szuperjacht, amely előnyös tulajdonságaival jelentős figyelmet vívott ki az iparágban. Nemcsak az anyagválasztásaiban és a modern megjelenésével képviseli a luxus csúcsát, hanem egy átgondoltan megtervezett belsőt is magában rejt. Ezeknek a tereknek a kialakítása a kortárs esztétikát időtlen eleganciával ötvözi, egyedülálló élményt nyújtva az igényes jachtrajongóknak.

A külső és a belső megjelenése a Gulf Craft és a hollandiai Phathom Studio közös munkájának eredménye. A Phathom tervezői merész külső vonalakat és finom belső részleteket terveztek.

A Majesty 111-es hatkabinos kialakítású, ami a hasonló méretű hajók esetén ritkaság. A tervezés egyik fő szempontja az volt, hogy a magánhasználat mellett alkalmas legyen charterezésre, azaz heti vagy havi turnusú bérlésre. Ebben a tekintetben pedig a plusz egy kabin versenyelőnyt jelent a többi hajóval szemben. A tervezőknek a több kabin ellenére sikerült a tereket a kevesebb mint 38 méteres testben úgy elhelyezni, hogy a kényelem és a tágasság élményén a legkisebb csorba se essen. A hajóban a tágasság élményét állandóan érezhetjük, köszönhetően egyrészt a több mint kétméteres belmagasságnak, másrészt a falak okosan megválasztott színeinek és formáinak, amik tovább növelik a térérzetet. A kabinok zömét a jacht alsó szintjén helyezték el, két-két vendégkabint oldalanként, és mindegyiknek saját fürdőszobája van. A bemutatott hajón két franciaágyas és két kétágyas kabin kapott helyet, de ez a megrendelő preferenciái szerint személyre szabható. Az orrban egy a hajó teljes szélességét felhasználó VIP-kabin található, amely impozáns, 15 négyzetméteres alapterületű.

A fő szintre lépve egy tágas, szabadon álló bútorokkal berendezett külső pihenőtérbe érkezünk. Innen nyílik a jacht fő szalonja, amelyben szintén kevés a beépített bútor, nagyobb szabadságot adva a szoba személyre szabásához. A helyiség anyagválasztása és hangulata jól reprezentálja az egész hajó atmoszféráját. A tervezők sikeresen ötvözték koherens egésszé a hagyományost a modernnel. A szalonból nyílik a tulajdonosi lakosztály. Az igényes kialakítású és nagy méretű öltöző, valamint fürdőszoba mellett az ágy fölött található tetőablak teszi különlegessé a helyiséget. Ennek az üvege ugyanis az orrfedélzeten kialakított jakuzzi padlója is. A medence vízén megcsillanó és átszüremlő napsugarak játéka azt a hatást nyújtja, mintha a kabin víz alatt lenne. Ennek hála a szobában tartózkodók még közelebb érezhetik magukat a vízhez.

A belső és a külső terek közötti összhangot nagy méretű ablakok biztosítják. Ezek mérete majdnem 40 százalékkal nagyobb, mint más, 100 láb körüli hajónál. A szobák rengeteg természetes fényt kapnak, és így világos, légies atmoszférát teremtenek. Emellett az utasok a belső társalgókból és a kabinjaik kényelméből is zavartalanul élvezhetik a tenger látványát.

A felső szint tatján kialakított kültéri pihenőtér speciális árnyékolórendszert kapott, amely elektromosan elforgatható lamellákból áll. Ennek köszönhetően az utasok egy gombnyomással a félig napos és a teljesen árnyékolt között szabadon állíthatják a fényviszonyokat. Az orrban egy panorámajakuzzi, körülötte pedig napozóágyak kaptak helyet. A jacht garázsában egy négyméteres partra szálló hajó, illetve egy jetski fér el.

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 161. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!