Lehet, hogy az Alinghi visszatér az America’s Cupba?

2021. december 1.
Címkék :

A vitorlaszárítóban terjengő pletykák szerint a svájci Alinghi indulni fog a 37. America’s Cupon, függetlenül annak helyszínétől.

A svájci csapat a Société Nautique de Genève-t képviselte, 2010-ben láthattuk őket utoljára, amikor az Oracle BMW ellen versenyeztek a Deed of Gift kihíváson a spanyolországi Valenciában. De csak mert svájciak, még nem biztos, hogy svájci zászló alatt fognak versenyezni. Előfordulhat, hogy Ausztráliárt vagy Új-Zélandért szállnak be a küzdelembe. Az tuti, hogy ezzel megkavarnák az epoxit! Mindenesetre az biztos, hogy két kivi vitorlázó még nem szerződött a helyi csapathoz…

Aaron Young, a Royal New Zealand Yacht Squadron elnöke bejelentette, hogy az első nevezések már beérkeztek hozzájuk (december elsejével nyílt meg a lehetőség – a szerk.), így hivatalossá vált azon csapatok listája, amelyek már biztosan megpróbálják elhódítani a Kupát az Emirates Team New Zealandtól: „Megerősíthetem, hogy az éjszaka folyamán befutottak hozzánk az első nevezések. Ez mindenképp jó jel a 37. America’s Cup előtt, pozitív reakció arra a kemény munkára, amit az ETNZ és a RNZYS végzett az elmúlt nyolc hónapban, szilárd alapot teremtett egy sikeres eseményhez. Olyanhoz, amelyen a csapatok szívesen vesznek részt.”

Tudjuk, hogy az INEOS Team UK (Challenger of Record) és az American Magic is visszatér (egy másik klub égisze alatt), valamint ott van még a Stars & Stripes Team USA. Valószínű, hogy a Luna Rossa Prada Pirelli is rajthoz áll, hiszen a harminchatodik regattán ők húzták a rövidebbet, és minden bizonnyal szeretnének revansot venni.

Kérdés, lesznek-e további csapatok, mert minél több az induló, annál izgalmasabb a verseny.

Az Alinghi most egy használt AC75-ösre vadászik, a kínálat véges, de hátha az ETNZ piacra dobja a Te Aihe-t (az első számú hajójukat)!

(forrás: livesaildie.com, fotók: decision.ch, danielforster.com, yachtingworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!