Különleges élmények a víz alatt

2019. október 28.
Címkék :

Az indonéziai Jáva szigetének középső részén Ponggok fő attrakciója a közeli kis tó, Umbul Ponggok, amelyet 40 forrás táplál.

A 20×50 méteres tó másfél évtizede még piszkos volt: oda jártak fürödni és mosni a helyiek. 2006-ban azonban az újonnan megválasztott polgármester rábeszélte a helyieket, hogy tisztítsák meg a tavat, és fektessenek pénzt a fejlesztésébe.

A helyiek közül jó néhányukat sikerült meggyőznie, a 700 családból 430 fektette be a pénzét a vállalkozásba. A mostanra kristálytiszta vizű tóban kiváló fotókat lehet készíteni a fenekére süllyesztett tárgyak és a körben úszkáló halak társaságában. A belépő 15 ezer rúpia (320 forint), 60 ezerért (1300 forint) pedig víz alatti kamerát is lehet bérelni.

A faluban már nincs munkanélküliség, a sikerhez pedig a közösségi média is kellett. Amikor Joko Widodo indonéz elnök kitett egy fotót a helyről, több mint 640 ezren osztották meg. Azóta egyre több turista jön ide, hogy az itt készített képeit megossza Facebook- vagy Instagram-oldalán – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!