Közösen épít kikötőt az Azimut-Benetti és a D-Marin

Az Azimut-Benetti és a D-Marin bejelentette, hogy 815 férőhelyes új jachtkikötő fejlesztését tervezik Livornóban. A projekt mintegy 15 millió euróba kerül.

Az építkezés 2024 áprilisában kezdődik és várhatóan 2026 júniusáig tart, a résztvevők azonban hangsúlyozták, hogy a livornói kikötő egyes részei már a hivatalos megnyitó előtt használhatók lesznek. A kikötő a 815 hajóhelyen túl teljesen felújított dokkokat, konferenciatermeket, prémium szabadidős és szórakoztató létesítményeket foglal majd magába. A környezetvédelmi szempontok kiemelt fontosságúak, napelemek, esővíz-visszanyerő rendszerek, kerítés helyettesítésére szolgáló fák és sövények alkalmazásával igyekeznek csökkenteni a létesítmény ökológiai lábnyomát.

„Livorno örül, hogy megújul a kikötője” – mondta Luca Salvetti, a város polgármestere. „16 év után lezárult a koncesszióba adási eljárás, hamarosan megkezdődnek a munkálatok. A marina Livorno olyan részét gazdagítja, amely összeköti a városközpontot a tengerparttal. Ez újabb mérföldkő a város fejlődésében, növekedésében és átalakulásában.”

„20 éve dolgozunk együtt a hivatalokkal és a helyi közösséggel a Porta Mare projekt megvalósításán” – árulta el Paolo Vitelli, az Azimut Benetti Csoport alapítója a bejelentés kapcsán. „A történelmi Medici-kikötőt innentől egy modern, gyönyörű, környezetbarát, a város és a nemzetközi látogatók számára nyitott infrastruktúra veszi majd körül. A projekt további erősítése érdekében nemrég partnerségre léptünk a D-Marin-nal, a Földközi-tenger legnagyobb és legsikeresebb kikötőüzemeltetőjével. Ez az együttműködés biztosítja a Livornóba érkező hajótulajdonosok számára a magas színvonalú és innovatív szolgáltatásokat.”

Nicolo Caffo, a D-Marin Italia vezérigazgatója hozzátette: „A D-Marin erősen hisz Livornóban. Ez lesz a Földközi-tenger egyik legtekintélyesebb kikötője, amely a prémium ügyfélélmények, az üzleti kiválóság, a fenntarthatósági kötelezettségvállalások és az innovációk közös értékeinek halmazára épül. Azon leszünk, hogy a Livorno Marina felvirágozzon, és azzá a híres jachtkikötővé váljon, amilyenné tudjuk, hogy válhat.”

fotók és forrás: boatinternational.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!