Könyvbemutató: Luna Rossa – A felejthetetlen kihívás

Anekdoták és belsős sztorik a 36. America’s Cupról, a legendás fotós, Carlo Borlenghi fényképeivel kiegészítve.

A Rizzoli által kiadott Luna Rossa – A felejthetetlen kihívás című könyvet december 1-jén mutatták be Milánóban. Az esemény házigazdája Giovanni Bruno sportriporter és a Sky Sport ismert műsorvezetője volt, aki Max Sirenát, Guido Medát, Carlo Borlenghit és Stefano Veglianit hívta a színpadra, hogy megosszák a kötet legszebb fotói mögött álló történeteket.
Ez alkalomból a vendégek először lapozgathatták a közel 300 oldalas könyvet, és újra átélhették a Luna Rossa Prada Pirelli csapatának eredményeit az új-zélandiak elleni küzdelemben, amikor a Prada Cupon elért győzelemmel közel kerültek az America’s Cup megnyeréséhez. Carlo Borlenghi fotói pedig végigvezetik a nézőket a csapat „emberi” oldalát is bemutató utazáson.

Az idén az olasz sport rendkívüli sikereket ért el, ennek egyik eleme volt a Luna Rossa Prada Pirelli Team America’s Cup-kampánya. A Rizzoli kiadó által megjelentetett könyv ennek történetét mutatja be a híres fotós képein keresztül. Borlenghi több mint 30 éve áll a kamera lencséje mögött, hogy megörökítse azokat a hajókat, regattákat és embereket, akik a vitorlázás történelmét írták. Közel 300 oldal és több mint 200 fotó – amelyek közül sokat eddig nem is publikáltak – segítségével élhetjük újra a kihívás történetét. Nemcsak a csodálatos repülő hajót ismerhetjük meg jobban, de láthatjuk a versenyek képeit, az emberek arcát, az aucklandi és a cagliari bázisok hátterét, a Luna Rossa tervezésének és építésének történetét.

Részlet a könyvből
„Ez a Kupa és ez a Luna Rossa bebizonyította, hogy még az extrém technológia sem tudja megtörni azt a varázslatot, amely az embereket úgy köti a hajókhoz, mintha azok élőlények lennének. Ez mindig is így volt. Ez a vitorlázás és az America’s Cup lényege” – Guido Meda.

„A Luna Rossáért – az eredményeknek, az elkötelezettségnek és sportszerűségének köszönhetően – lelkesedtek az emberek. Legyőztük az összes kihívót, és megnyertük a Prada Cupot… Vissza fogunk térni ugyanazzal a szellemiséggel, amely mindig is éltetett minket, és erősebbek leszünk, mint valaha. A cél változatlan: a győzelem” – Patrizio Bertelli, a Luna Rossa Prada Pirelli Team elnöke.

„Azért, hogy a Luna Rossa a lehető legmagasabb színvonalon épülhessen meg, beutaztuk egész Olaszországot, és egy nagyon korszerű államot láttunk. Így sikerült olyan hajót készítenünk, amely szinte teljesen olasz, és ezért egy egész ország repült a szárnyain. Kiderült, hogy sokkal jobb, mint azt képzeli magáról” – Max Sirena, szkipper és csapatigazgató, Luna Rossa Prada Pirelli.

A könyv megvásárolható az Amazonon.

Kapcsolódó hír, hogy a csapat megerősítette, beneveztek a következő (harminchetedik) America’s Cupra. Elküldték a hivatalos dokumentumokat a Védőnek, ha Új-Zélandon mindent rendben találnak, elfogadják a nevezést. Ezzel csatlakoztak az Alinghihez, és úgy tudni, a legutóbbi Kupán óriásit eső American Magic is kifejezte indulási szándékát.

(fotók és forrás: lunarossachallenge.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!