Karácsony a tengerparton: irány Opatija!

2023. december 2.
Címkék :

A karácsonyi hangulat, a tenger melletti advent a romantikus Opatijában egészen különleges.

A közel két évszázada Európa egyik kedvenc üdülőhelyeként számon tartott Opatija decemberben és januárban lenyűgöző képeskönyvvé változik. Időtlen szépsége a téli hónapokban különlegesen jut kifejezésre. Óriás Diótörők „őrködnek” piros egyenruhájukban, jégpálya csillog pár lépésre a tengertől, sok kiállítás, zenei és színpadi rendezvény várja a látogatókat, karácsonyi énekek kísérik a romantikus sétákra indulókat a gyönyörű fénydíszek és lámpások által megvilágított évszázados utcák, terek és öreg ciprusok között; mindez része annak a varázslatos hangulatnak, amely az Opatijai Adventet az egyik kihagyhatatlan téli eseménnyé teszi.

Az ünnep varázsa a város minden szegletét áthatja, december 1. és január 7. között pedig jó néhány helyszín különleges programoknak ad otthont: a városi piac, amely a helyi lakosok hagyományos találkozóhelye, Volosko, a festői szépségű halászfalu, amely kiváló éttermeiről ismert, a jégpályává változó Nyári Színpad, a híres Lungomare tengerparti sétány. Az események központi helyszínének a Juraj Šporer Művészeti Pavilon előtti feldíszített park ad otthont, ahol élő zene mellett élvezhetjük a varázslatos estéket, a jó társaságot és a kiváló vendéglátást.

Az Opatijai Advent már több száz ezer látogató szívét meghódította, valamint rangos díjakat is elnyert – többek között bekerült Európa legjobb adventi programjai közé, a várost pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!