Jövőre jönnek az új balatoni turistahajók

A kormány támogatásának köszönhetően a Bahart jelenlegi flottájának megújítása, az üzemeltetett kikötők felújításának előkészítése mellett elkezdődött az új kompok és katamaránok gyártása. A hajók jövőre érkeznek a Balatonra.

Az állami 6,6 milliárd forintos tőkeemelésnek köszönhetően két 45 méteres kompot és két 35 méteres katamaránt szerez be a Bahart közel 5,7 milliárd forintból. A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme.

A négy új járművet a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel szerelik fel, kiemelt cél, hogy európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak.

A kompok Szántódrév és Tihanyrév, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek majd. A hajók gyártása már zajlik, a Balatonra szállításuk 2022-ben várható.

Az új Bahart-hajók a szlovákiai Komarnóban készülnek, a gyár üzemcsarnokában egy időben akár kilenc nagy méretű hajó elkészítésén dolgozhatnak – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!