Tovább fejleszti infrastruktúráját a Bahart

Idén és jövőre 400 millió forintot fordít flottájának korszerűsítésére a Bahart. Két új komp és két új katamarán gyártása is folyamatban van.

A cég zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A legnagyobb, 600 fős utaskapacitással rendelkező Füred katamarán frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat. A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént – mondta Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója.

Jövőre még nagyobb fejlesztés jön

Jövőre a környezetvédelmi és üzemanyag-fogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik a modernizáció. A várakozások szerint a jövő szezonra elkészül a két új komp és két új katamarán is összesen 5,7 milliárd forint értékben.

A világjárvány hatásai

A tavalyi 3,3 milliárd forintos árbevételnél az idén többet, 3,6 milliárd forintot remélnek a Bahartnál. Tavaly a 2019-es, rekordévhez képest a komp forgalma 90 százalékra, a személyhajóké 75 százalékra esett vissza, de a kiesést csaknem teljesen kompenzálni tudták vízépítési munkákkal. Az ingatlanértékesítéseknek köszönhetően kiugró, több mint egymilliárd forint eredménnyel zárták az elmúlt évet.

Az idei év teljesítményéről Veigl Gábor annyit mondott, a vártnál kedvezőbben alakult a hajók és a komp utasforgalma is. Nemrég köszönthették a kétmilliomodik utasukat, ami azt is jelenti, hogy a kompforgalomban 24 éves rekord dőlhet meg az év végéig a hajózási társaság történetében.

forrás: MTI

fotók: hirtv.hu, librarius.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!