Jön az 55. boot Düsseldorf, a vízi sportok Mekkája – harmadik rész

Pár hét, és megnyitja kapuit az 55. boot Düsseldorf, ahol szinte minden gyártó és kereskedő ismét megtalálható lesz.

Az első részben: csarnokmustra 1-től 6-ig

A második részben: 7a-től 13-ig, művészeti alkotásoktól tengerparti nyaralásokig

A 14-es csarnok másik különleges élményforrása a World of Paddling, ahol eltéri folyó invitálja kenutúrára a látogatókat, a kanadai vadonnal a háttérben. Ez nagyszerű hely a családok számára, ahol a vásáron való sétálgatás után megpihenhetnek, illetve rengeteg inspirációt kaphatnak következő evezős túrájukhoz. Ugyanakkor a 14-es csarnok hagyományosan a boot szolgáltatóira is összpontosít, a legkülönbözőbb szövetségek és intézmények állnak rendelkezésre segítséggel és tanácsadással – a Német Közlekedési Minisztériumtól, az ADAC-tól (Német Autóklub), a Szövetségi Tengerészeti Hatóságtól, a Német Meteorológiai Szolgálattól, a Német Életmentő Szövetségtől, a Német Hajótöröttek Mentési Társaságától, a Vízügyi és Hajózási Főigazgatóságtól és az NRW Vízirendészeti Rendőrségtől a Német Vöröskeresztig. Különleges csemege a klasszikus hajók szerelmeseinek a Classic Forum.

A 15-ös és 16-os csarnok a vitorlázás világának felfedezésére csábít, nemzetközi sztárok számolnak be tengeri és óceáni kalandjaikról, fiatal vitorlázók pedig a boot vitorlásiskolájának medencéjében ejthetik meg első vitorlázásukat. Abszolút újdonság a Multihull Village, mely a kényelmes többtestű vitorlásokból és a motoros katamaránokból nyújt ízelítőt új és visszatérő vendégeknek egyaránt. A felsorakozó gyártók között természetesen ott lesz az iparág krémje: Hanse Yachts, X Yachts, Bavaria, Bénéteau, Bente, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Gunboat, Hallberg Rassy, Jeanneau, Nautor Swan, Oyster, Saffier és Solaris.

A szörf mindig divatos és menő volt, lesz is, a 17-es csarnokban található szélgépnek köszönhetően ráadásul testközelből csodálhatjuk meg, milyen élvezetet nyújt a siklás. Az Actionpool, ahol profi és amatőr sportolók kiereszthetik a gőzt a 60 méteres medencében mára e trendsportág mágnese lett. Legyen az kite, wakeboard, wing- és foil-szörf, netán egyszerűen csak SUP, itt minden lehetséges, és a jéghideg januárban valóra válnak a jövő nyárról szőtt álmok. Számos gyártó és kereskedő (Starboard, Haiku, Gunsails) invitálja a látogatókat vásárlásra, de boldogan adnak tanácsot is.

Már megkezdődött a jegyárusítás a 2024-es boot Düsseldorfra, online 21 (boot.club-, caravan.club- és ADAC-tagoknak 19) eurót kell fizetni a napi belépőért, a helyszínen a jegypénztárakban vásárolt jegyek ára 29 euró.

Ritter Tamás

(forrás: boot.com, fotók: Messe Düsseldorf / CTillmann)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!