Jön az 55. boot Düsseldorf, a vízi sportok Mekkája – első rész

Pár hét, és megnyitja kapuit az 55. boot Düsseldorf, ahol szinte minden gyártó és kereskedő ismét megtalálható lesz.

Elég egy pillantást vetni a közzétett kiállítói adatbázisra, hogy bárkinek, akik rajong a vízi sportok iránt, megdobbanjon a szíve. A jachtoktól, csónakoktól, búvárfelszerelésektől és utazási célpontoktól hemzsegő 16 kiállítóterem január 20. és 28. között „a vízi sportok Mekkájává” teszi Düsseldorfot. A 60 ország több mint 1500 kiállítója által bemutatott széles és változatos kínálat mellett a színpadokon az ágazat számos sztárja lép fel. Ráadásul sok kiállító a bootot választja helyszínnek a következő szezonra szánt újdonságainak bemutatására, kihasználva a kilenc nap biztosította koncentrált figyelmet.
Vegyük számba, hol, mivel találkozhatunk!

Tárlatvezetésünket az 1-es csarnokban kezdjük, itt többek között a Bavaria, a Bénéteau, a Dephia, az Elling, a Linssen vagy épp a Sealine itt mutatja be a közepes méretű (legfeljebb 20 méteres) motorcsónakjait. Először látható a rendezvényen a brazil Schaefer Yachts, amely három hajóval lesz jelen.

A 3. csarnokban a Bayliner, Boston Whaler, Honda, Karnic Power Boats, Mercury, Quicksilver, Searay, Suzuki, Tohatsu és Yamaha márkák vitorlásai és segédmotorjai lesznek a kiemelt termékek. Ezenkívül az új Sporthorgász Központ nyújt tippeket és információkat a horgászat minden aspektusával kapcsolatban.

A 4-es csarnok hagyományosan a skandináv hajóépítők, valamint az alternatív meghajtású innovatív kismotorosok központja. Ezúttal többek között Axopar, Yot, E-sense of blue, Finnmaster, Frydenbo Boats, Linex Boat, Nimbus, Botnia Marin, Quarken Boats, Ruban Bleu, Sargo, Sarl Cobalt, Saxdor, Lekker Boats, Valkama, X Shore és XO Boats modellekkel találkozhatunk.

A „Superboats” jelzőt kifejezetten a boot Düsseldorfra alkották meg, az idetartozó márkák legjobbjai az 5. csarnokban találhatók. Olyan hangzatos nevek emelik a kiállítótér fényét, mint Boesch, Pardo, Capelli, De Antonio, Fjord, Frauscher, Fliteboard, Awake, Nautor Swan, Nerea, Rand, Sacs Tecnorib, Seven Seas Yachts, Jeanneau DB, Stratos Yachts, Wellcraft, Windy.A 6-os csarnokban a 33 méter hosszba még beleférő luxusjachtok vetnek horgonyt. Már a nevek is álmodozásra késztetnek: Absolute, Azimut, Bluegame, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker, Wally. Ezek a jachtok szemet gyönyörködtetők és úszó luxusvillákra emlékeztetnek.

Folytatjuk…

Ritter Tamás

(fotók és forrás: boot.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!