Jeanneau Yachts 55 – 2024 hajója a Cruising World magazinnál

A Jeanneau régóta komoly hírnévnek örvend a rendkívül jól vitorlázó és vitorlázható hajók építésében. 55 lábas modelljük tovább viszi a hagyományt.

A cég tervezőcsapata Philippe Briand-nal dolgozott a hajótesten és Andrew Winch belsőépítésszel az elrendezésen, de mindent a nulláról kezdtek.

Amikor az ember először lép a fedélzetre, kicsit megzavarodhat, mert amilyen tágas a külső tér, annyira szűk(nek tűnik) a belső. Aztán elkezd vitorlázni, és minden a helyére kerül. Mert a Jeanneau egészen új dologgal próbálkozik, itt a katamaránok kínálta kényelmet szeretné nyújtani egytestű vitorlásban. Az 55-ös esetében ez azzal kezdődik, hogy a kabinlejárótól előrelévő rész teljes mértékben a tulajdonosé.

A fedélzet elrendezése jól átgondolt és innovatív, a navigációs állomás lenyűgöző, a három orrvitorla felszerelésére alkalmas eszközöknek köszönhetően lehetőséget kínál a legénységnek az ideális vitorlakonfiguráció használatára. És hiába az 55 lábas (16,98 méter) hossz jó móka és könnyű vele vitorlázni, akár még két fővel is.

A Jeanneau korábban is mert már kockáztatni, és rendre bejött a dolog. Néhány éve bevezetett oldalsó fedélzeti elrendezésüket elkezdték átvenni más márkák, most pedig megint előálltak valami nagyon frissel és újszerűvel. Az 55-ös az efféle megmérettetésektől függetlenül győztes.

Az Év vitorlása 2024 (Cruising World): Jeanneau Yachts 55.

A jelöltek listája: Beneteau Oceanis 37.1, Dufour 41, Elan Impression 43, Hallberg-Rassy HR 40C , Hallberg-Rassy 57, Hanse 510, HH44, Italia Yachts 14.98, Jeanneau 55, Rapido 40, Seawind 1170, Solaris 44, Vision 444, Lagoon 51, Excess 14, Fountaine Pajot Aura 51, Dragonfly 40 Performance Cruiser.

Jeanneau Yachts 55 bemutató film:

YouTube video

(forrás: cruisingworld.com, fotók: jeanneau.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!