Innovatív tulajdonosi vitorlás: Jeanneau Yachts 55

A nemrég bemutatott 60 és 65 láb hosszú modellek után ismét újdonsággal állt elő a gyár: itt a meglepő és innovatív új Jeanneau Yachts 55 lábas hajó!

A boot Düsseldorfon bemutatott (képeink is ott készültek) 17 méter hosszú vitorlás alaposan átgondolt és előzmények nélküli okos elrendezést kapott, hogy a fedélzetén lévők jólétét maximálisan szolgálhassa, megvalósítva a Jeanneau Yachts-tulajdonosok legvadabb álmait is.

A cég Philippe Briand francia hajótervezővel és a londoni Winch Design céggel összefogva dolgozott azon, hogy elképzelje és megalkossa ezt figyelemre méltó jachtot.

A süllyesztett („akadálymentes”) kokpitot két különálló térre osztották, közülük az első zárttá tehető. Hátul – kihasználva a hajó teljes szélességét – két asztalt körbeülve rengeteg vendéget tudunk leültetni, vagy privát használat esetén hatalmas napozóteraszt alakíthatunk ki. A két kormányállást előrébb hozták, így könnyedén tudjuk irányítani a hajót. A Jeanneau-nál már bevált módon süllyesztett oldalfedélzeten keresztül lehet megközelíteni a hajó elejét. Előrehaladva jobboldalt egy étkezőrészt találunk, míg balra egy dolgozónak is használható rész kapott helyet, amely térképasztalként szintén működik. Három kabinlejárója közül kettő privát hozzáférést biztosít a vendégkabinokhoz.

A jacht kétharmadát elfoglaló orrkabint és szalont a tulajdonosnak szentelték, létrehozva ezáltal egy igazi privát apartmant. Szokványosnak semmiképp sem nevezhető megoldás, hogy a szalonból csak egy ajtó nyílik az első hálószoba felé. Ezt a részt úgy alakították ki, hogy a szalont és a lenti konyhát csak a tulajdonos használja, ehhez kapcsolódik a hálószoba és a fürdő, szeparált zuhanyzóval.
Vendégek vagy kamasz gyerekek nem zavarják egymást, külön tudják megközelíteni a két vendéglakosztályt a kokpitból. Mindkét vendéglakosztályhoz saját fürdőhelyiség tartozik, és még egy kis előtérnek is jutott hely.

A Jeanneau célja továbbra is vitorlásai kezelhetőségének egyszerűsítése és teljesítményének optimalizálása – minden időjárási körülményhez igazodva. A száz százalékban Franciaországban készült, innovatív, nagy teljesítményű, könnyen kezelhető és több évtizedes tapasztalatokon alapuló, optimalizált tervezéssel büszkélkedő Jeanneau Yachts 55-ös egy vérbeli tulajdonosi hajó, amely markánsan különbözik a kategória többi tagjától.

Az új 55-össel a Jeanneau valódi tulajdonosi hajót alkotott, amely ideális társ a bolygó legszebb helyeinek felfedezéséhez. Arra csábít, hogy magunk mögött hagyjuk a mindennapok rohanását és megtapasztaljuk a tiszta nyugalom pillanatait.

A márka hazai képviseletét az Adex Yachting látja el.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!