Ismét csillogott a Marstrandi Mester

A veterán svéd párosversenyző Björn Hansen és az Extend Commerce Sailing Team immár hetedszer nyerte meg a GKSS Match Cup Swedent.

A Björn Hansen, Mathias Bredin, Philip Kai Guhle és Nils Bjerkås alkotta négyes a döntőben 2–1-re győzte le az amerikai Chris Poole-t (Riptide Racing), míg a harmadik helyet a svéd Johnie Berntsson (SWE, Berntsson Sailing Team) szerezte meg. Hansenék az első elődöntőben az észt Mati Sepp (Clean Energy Sailing Team) elleni két győzelemmel biztosították helyüket a döntőben, míg a második elődöntőben a svéd Johnie Berntsson 1–0-val nyitott Poole-ék ellen, aki azonban fordítani tudtak, az 1–2-es végeredményt követően ők jutottak a döntőbe.

A két győzelemig tartó döntőben Hansen az első futamban két büntetést kapott, így Poole könnyen megszerezte a vezetést, ám Hansen a második futamban 1–1-re egyenlített. Az utolsó futamot hajócsere előzte meg, majd a két csapat a rajtot követően azonnal szétvált. Bő szélben Hansen el tudott menni Poole mellett, és a szél alatti kapuhoz érve a pálya jobb oldalát választotta a vezető pozícióban. Mivel a svéd meg tudta tartani az előnyét, a célvonalon áthaladva 2–1-re módosította az eredményt, elnyerve a bajnoki címet.

„Elképesztő befejezése lett a regattának – nyilatkozta Hansen a párosversenyzéshez való visszatéréséről – Örülünk neki, hogy újra Marstrandban lehettünk, annak meg pláne, hogy újra megnyerhettük a versenyt. Chris Poole és a csapat nagyszerű ellenfelek voltak, nem adták könnyen magukat a döntőben.”

„Nagyszerű érzés, hogy a Match Cup Sweden újra él, sőt, része a párosverseny-világbajnokságnak – tette hozzá Matias Rahm, a rendezvény menedzsere. – A szigetet megtöltötték a nézők, amit egyszerűen mesés volt újra látni, alig várjuk, hogy jövőre ismét Marstrandban üdvözölhessük a nemzetközi párosversenyzés élmenőit.”

(fotók és forrás: wmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!