Invictus Atelier GT 320 – Egyediség hivalkodás nélkül

Tervezésekor Cristian Grande nem titkolt célja volt, hogy a nagyobb jachtok eleganciát varázsolja a 10 méternél rövidebb hajótestbe, ugyanakkor a megrendelő teljes egészében saját ízlésére szabhassa a környezetét.

Ugyanakkor az Invictus Atelier eleganciája egyáltalán nem hivalkodó, ráadásul nem megy a teherbírás rovására, a hajótest kiválóan nyeli el a hullámok rezgését, nem ráz vagy pattog a vízen.

A 32 lábas, vagyis 3 centiméter híján 10 méteres jacht méreteiben a GT család középső testvérévé avanzsált, amely ötvözni kívánja a 280-as szélesebb körű felhasználhatóságát és a 370-es kihívó eleganciáját. A jelek szerint sikerrel.

Az olasz hajógyártó szerint ez a jacht azoknak való, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni, ezért a kompakt méret mellett azzal csábítják vásárlóikat, hogy a gyártás folyamatába már az első pillanattól bevonják őket, akik így tökéletesen testreszabhatják jövőbeli jachtjukat.

Ez a variálhatóság már a motorválasztékban is jelentkezik, az Invictus Atelier GT 320 minden esetben a legmodernebb motort kapja. Kétmotoros, benzines és dízelmeghajtással 480 lóerőtől akár 840-ig is terjedhet a hajtómű erőtartaléka, attól függően, hogy gazdaságosan vagy sportosan szeretnénk hajózni. Ugyanakkor elektromos meghajtással is kérhető, egy vagy akár kétmotoros változatban.

Ennek megfelelően a kompakt, de egyáltalán nem „kicsi” jacht minimum 26 csomós, de keményebb „gázadás” mellett akár 43 csomós sebességgel ülhet fel a hullámok hátára.

A vevő elégedettségi szintjének növelés érdekében a hajótest számtalan színkombinációban rendelhető, amelyben a fehér, a krém és a króm jó néhány árnyalata és variációja megtalálható, így a tulajdonosnak csak akkor kell tartania attól, hogy egy ugyanolyan jacht jön szembe, ha a cég calabriai üzemének közelében szeli a habokat.

A fedélzet luxusát hosszan ecsetelhetnénk, de szinte nem is érdemes, hiszen Cristian Grandénak tényleg sikerült a nagyobb jachtjaik kényelmét és szépségét „bezsúfolnia” 10 méternyi testbe. A tíkfa belső felületek, a bőrburkolatok jelentős színpalettát fedhetnek le, a hajó fedélzetére lépő akár 12 utasnak pedig nem kell lemondania az olyan luxuskiegészítőkről, mint a felső fedélzeti asztal és tálaló vagy a felnyitható konyakosfiók és a benne található kristálykészlet.

(Cikkünk eredetileg és teljes terjedelmében az Aqua Magazin 152. számában jelent meg. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!