Ingyenes lett az egyik balatonföldvári strand

2023. április 26.
Címkék :

A balatonföldvári városvezetés 2010-ben vette át a strandot, amely hihetetlenül leromlott állapotban volt.

A pusztulásához vélhetően az vezetett, hogy az 1990-es évek közepe előtt fizetős strandként működő fürdőhelyet a 90-es évek közepén ingyenessé tették, és bevétel hiányában az állagmegóvásra, fejlesztésre az akkori városvezetésnek nem futotta.

Ezen a helyzeten változtatott a mostani vezetés, amikor több sikeres pályázati forrás felhasználásával egy négycsillagos minősítésű fürdőhelyet hozott létre. Annak idején ezért is tették fizetős fürdőhellyé, hogy kulturált szolgáltatást tudjanak biztosítani a strandoló vendégek számára.

A képviselő-testület döntése értelmében az idei nyártól ismét ingyenes lesz a Nyugati strand, mert a kikötőberuházás és az ebből származó pluszbevételek, lehetővé teszik a strand fenntartását ebben a formában is.

A kikötő építését a hónap végével a nyári szezon idejére a beruházó az önkormányzat kérésére szünetelteti, és a korábbi munkaterületet strandolásra alkalmassá alakítja vissza. Balatonföldvárnak mintegy öt kilométeres a partszakasza, ennek 63 százaléka, nagyjából három kilométer a fürdésre kijelölt és alkalmas területe a városnak – írta a balatonfoldvar.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!

1 Comment

Ingyenes lesz Balatonföldvár egyik strandja | Startlap Utazás

2023.04.26. at 12:22 du.

[…] vezetett oda, hogy az akkori városvezetés nem tudta fejleszteni a strandot – írja az aquamagazin.hu Balatonföldvár.hu-ra […]