Íme a kanadai SailGP-csapat!

Május 14-én Bermudán kezdetét veszi a SailGP harmadik szezonja, tíz csapattal. Most a kanadai egység jelentette be a hivatalos csapatnévsort.

Phil Robertson, a Canada SailGP Team kormányosa az év eleje óta komoly válogatókon átesett vitorlázókkal tréningezett a belfasti F50 szimulátoron és a csapat GC32-es katamaránján, Portugáliában. Ezeket F50 biztonsági tréning követte San Franciscóban, a SailGP második szezonjának nagydöntője előtt.

„Phil tudja, hogyan lehet gyorsan formába hozni egy új csapatot – amint azt már kétszer is sikerrel mutatta be. Reméljük, Kanada sem lesz kivétel – elképesztően tehetséges vitorlázóink vannak, de nagyon kevés a foilos tapasztalatunk. Szeretnénk ezen változtatni, az ország vitorlázásának katalizátoraivá válni” – mondta Jean-Sébastien Chénier Proteau, a Canada SailGP Team vezérigazgatója.

A Canada SailGP Team alapcsapata: Tom Ramshaw (Toronto, ON) (Finn és ICLA 7) mint grinder (csörlős) és taktikus, Luke Ramsay (Vancouver, BC) (470 és Nacra 17) mint repülésirányító, valamint Tim Hornsby (Dartmouth, NS) (Sprint kenus) mint grinder, aki a 36. America’s Cupon, az American Magic tagjaként már gyűjtött némi releváns tapasztalatot. Az olimpiai 49er versenyző Georgia Lewin-Lafrance (Chester, NS) és Isabella Bertold (Vancouver, BC) (Laser-világkupa-érmes) stratéga és másodpilóta szerepkörben csatlakozik. Ők a SailGP Women’s Pathway programban is részt vesz. Billy Gooderham (Toronto, ON) a 49er osztályban szerzett tapasztalatait hozza a repülésirányítói szerepkörbe, míg Jareese Finch (Victoria, BC) a Maxi 72-es és TP52-es osztályban szerzett tapasztalatait csörlős szerepkörben kamatoztatja. Robertson a kiwi–kanadai Graeme Sutherlandet is szerződtette vitorlaállítónak. A társaságot Joe Glanfield olimpikon egészíti ki edzőként.

„Alig várom, hogy a héten megkezdjük az edzéseket Bermudán. Néhány napot a svájci csapattal együtt gyakorolhatunk, mielőtt megkapjuk a saját F50-esünket az eseményre. Olyan kihívással nézünk szembe, ami nagyon izgat. Szuper újoncaink vannak, most már csak annyi a feladat, hogy a fejlődési lépéseket a lehető leggyorsabb ütemben tegyük meg előre” – mondta Phil.

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!