Így emelték ki a Balatonból a Messerschmitt vadászgépet

Kiemelték a Balatonból a második világháborúban a tóba zuhant magyar felségjelzésű Messerschmitt Me–109 típusú vadászrepülőgépet Balatonakarattyán.

A gép tervezője, Wilhelm Emil Willy Messerschmitt a fejlesztés megkezdésekor még a Bayerische Flugzeugwerke AG (Bf) alkalmazottja volt, majd 1938. július 1-jétől a cég felvette a Messerschmitt AG (Me) nevet. Ezért minden olyan fejlesztés, ami ez előtt kezdődött, Bf néven futott továbbra is, ezen dátum után indított fejlesztéseknél viszont a Me jelzés volt használatban.

YouTube video

A Bf 109 a második világháborúban a német légierőben rendszeresített, és a legnagyobb példányszámban gyártott vadászrepülőgép. A Bf 109-essel repülő pilóták több légi győzelmet arattak a második világháború során, mint bármely más gép pilótái a repülés történetében.

YouTube video

A kor első igazi modern vadászgépe, olyan tulajdonságokkal, mint például a csupa fém félhéj építésű sárkányszerkezet, alsószárnyas elrendezés, zárt pilótafülke, vagy a behúzható futóművek. A Bf 109 a Luftwaffe alapvadászgépe volt a háború alatt – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!