Idén nyitó látnivalók a Tisza-tavon

A Tisza-tó minden évben megújul, minden évszakban más és más arcát mutatja. Az idén nyitó Tisza-tavi látnivalók különleges színfoltjai lesznek a szezonnak.

Kérész Központ

Tiszafüreden, a strand és a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közötti területen nyit idén májusban, interaktívan mutatja be a Tisza-tavat, és különféle túrák kiinduló pontja lesz a tó valamennyi pontjára. Az épület földszintjén fogadótér és bisztró kapott helyet. Az emeleten csodálatos panoráma nyílik a Tiszafüredi Holt-Tiszára, itt madármegfigyelő pont is helyet kapott. Lesz interaktív homokozó, ahol a Tisza-tó működését vagy éppen a Tisza szabályozását lehet lemodellezni. központ közvetlen vízparti és egy hatalmas stég épült elé a vízre, ahol bárki kiköthet.

Darabos László Helytörténeti Kiállítás

A régi tiszaörvényi óvoda épületét nemcsak felújították, hanem új funkcióval látták el Tiszafüreden. A kiállítást a Kiss Pál Múzeum rendezi be a Darabos László helytörténész által gyűjtött tárgyakkal, a hagyaték rendkívül színes, és e projektnek köszönhetően méltó helyre költözhet. A kiállítás várhatóan idén májusban nyílik.

További két látnivaló az ilovetiszato.hu oldalon.

fotók: keresz.hu, szolnokinaplo.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!