Hajóbemutatók Cannes-ban: Silent 62 trideck

Az új napelemes elektromos katamarán a hajógyár első háromfedélzetes modellje, amely a Silent 60-ason alapul.

Az osztrák Silent-Yachts bejelentette, hogy a szeptemberi cannes-i hajókiállításon tartja új zászlóshajómodellje, a Silent 62 napelemes elektromos katamarán vilápremierjét. A Silent 62 3-Deck az első háromfedélzetes jacht, amelyet a 2021-ben bemutatott, népszerű Silent 60 modell alapján fejlesztettek ki.

A Silent-Yachts által tervezett és tervezett Silent 62 3-Deck számítógépes modellező programok segítségével optimalizált, fordított orral és hosszabb vízvonallal büszkélkedhet. A külső kialakításának jellegzetes részletei közé tartozik a hosszú ablakcsík a hajótest oldalán, de általában az összablakfelület is sokkal nagyobb lett. A jacht három különböző elrendezési lehetőséget kínál a kiegészítő harmadik fedélzetre – nyitott sky lounge, zárt sky lounge vagy tulajdonosi lakosztály. Cannes-ban a nyitott sky lounge változat lesz látható.

A 21 négyzetméteres standard flybridge helyett a Front Exit változat 50 négyzetméteres nyitott flydeckkel büszkélkedhet, bárral, galériával, 10-12 fős étkezőasztallal, több kanapéval és pihenőhellyel, valamint kormányállással. A vendégeknek négy, a legénységnek egy kabin áll rendelkezésre. A kabinokban egy dupla vagy két szimpla ágy kaphat helyet, természetesen mindhez saját fürdő tartozik – bennük leválasztott zuhanyzóval. A főfedélzet szalonja 50 négyzetméteres, széles ablakokkal, a hátsó és az orr részen pedig nagy szabad terekkel ellátott, hogy a vendégek közel érezhessék magukhoz az óceánt.

A Silent 62 3-Deck 42 napelemének teljesítménycsúcsa 17 kWp, az önellátó jacht csendes elektromos meghajtást használ (E-Power + hajtáslánc, amely 2×340 kW-os e-motorból, egy 150 kW-os dízelgenerátorból és egy 286 kWh-s vízhűtéses lítiumakkumulátorból áll) a korlátlan hatótávolság érdekében zaj, füst és rezgés nélkül. Ennek eredményeként a Silent 62 3-Deck üzemeltetési költségei állítólag jelentősen alacsonyabbak a hagyományos belső égésű motoros meghajtást használó motoros jachtokhoz képest. A hajó a nap energiájával akár napi 100 mérföldet is képes megtenni, alig több mint 1 méteres merülése pedig lehetővé teszi, hogy könnyedén megközelíthesse a sekélyebb öblöket, így ideális hajó olyan területek bejárására, mint a Karib-tenger és Délkelet-Ázsia.

A Silent 62 3-Deck mellett a Silent 60 Front Exit változata is a 2023-as Cannes Yachting Festivalon ( ) debütál.

(forrás: ibinews.com, fotók: Silent Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!