Hajóbemutatók Cannes-ban: Saxdor 400 GTO

A Saxdor Yachts 2019-es alapítása óta több mint ezer hajót épített, szeptemberben pedig bemutatja új zászlóshajóját, a Saxdor 400 GTO-t.

A vállalat szerint az új hajó megerősíti a márka rendíthetetlen elkötelezettségét a teljesítmény, a formatervezés és a kivételes értékek iránt. A Saxdor 400 GTO bevezetésével céljuk, hogy felkavarják az állóvizet a 12,2–13,7 méter (40–45 láb) hosszú sporthajók piacán, feljebb lépve a belépő szintű 200-as és a középkategóriás 320-as modellek után.

A Saxdor 400 GTO kivételes teljesítményt, tengerállósági képességeket és utazási hatékonyságot ígér. Az össztömegét vákuuminfúziós technikával csökkentették, egyúttal növelve az üzemanyag-hatékonyságot. A kokpit nyitott részei jelentősen megnövelik a használható fedélzeti teret, így pihenés közben privát szigetélményt nyújtanak. A vízzel való minél közvetlenebb kapcsolatot fokozza az üvegből készült tolóajtó, amely festői kilátást biztosít a kormányosi fülke üléseiből. A lenti fedélzeten egy tágas kétágyas kabin, külön fürdőszoba, egy „gyerekszoba” és egy kétágyas kabin kaphat helyet.

Sakari Mattila, a Saxdor Yachts alapítója és vezető tervezője szerint a cannes-i bemutató mérföldkövet jelent majd a cég számára: „Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk a márkánk fejlődését, és alig várjuk, hogy megoszthassuk a Saxdor élményét a globális hajós közösséggel.”

A szeptember 12–17. között megrendezendő Cannes Yachting Festivalon a Saxdor a 400 GTO, a 320 GTO, a 270 GTO és a 205 modellel lesz jelen.

(forrás: ibinews.com, fotók: Saxdor Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!