Folytatódik az illegális balatoni horgászkarók kiszedése

Folytatódik az illegális horgászkarók eltávolítása a Balaton nyugati medencéjében. Gyenesdiás és Vonyarcvashegy térségében már majdnem 300 illegális eszközt találtak.

Kerekes Péter, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta: a balatoni horgásztársadalom többsége tisztességes, jogkövető állampolgár, ám vannak, akik a jogszabályokat tájékozatlanságból vagy szándékosan megszegik. A vízi közlekedés rendjéről szóló rendelet részletesen szabályozza ezt a kérdést is.

Az utóbbi hetekben a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival majdnem 300 karót távolítottak el a Gyenesdiás és Vonyarcvashegy előtti vízfelületről. Fontos tudni: a „vízi pálcákat” nemcsak jogszabályellenes, hanem élet- és balesetveszélyes is a Balatonban hagyni.

Az egyesület elnöke arról is beszélt, a munkát az időjárás és a vízügyi dolgozók elfoglaltságának függvényében folytatják, hogy a Balaton végre tényleg biztonságos vízfelület legyen mind a vízi közlekedés, mind a szabadidejüket a tó partján eltöltők számára.

rhdr

Korábban Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere kiemelte, mivel nagyjából 60 centiméterrel csökkent a tó vízszintje, láthatóvá váltak azok a félig letört, éles végű alkalmatosságok, amelyekhez már nem is rögzítenek horgászcsónakot, viszont könnyen sérülést okozhatnak. Most ezeket számolják fel – írta a zaol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!