Festett kavicsot találtál a Tisza-tónál?

2024. augusztus 24.
Címkék :

A Tisza-tó nemcsak természeti szépségeiről híres, hanem egy rejtélyes művészről is, aki festett kavicsaival lopja be magát az emberek szívébe.

Egy kiskörei lakos, aki inkább homályban maradna, színes, kreatív köveket rejt el a környéken, hogy örömet szerezzen azoknak, akik rájuk találnak – ez a Tiszakavics. A közösségi médián keresztül szervezett titkos akciók és a barátok segítségével megvalósított projektek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

– A Tisza-tó környékén élsz? Miért nem szeretnéd, ha kiderülne a személyazonosságod?

– Kiskörén élek és imádom ezt a meseszép környéket. Számomra a Tisza-tó a világ közepe. Szeretem az itt élő embereket, kedvesek, közvetlenek. Nem vagyok igazán ismert személyiség itt, és ez nekem így jó, nem szeretek középpontban lenni. Épp ezért nem vágyom a kavicsaim kapcsán ismertségre, szívesebben festem úgy a köveket, hogy nem tudják, ki is vagyok. Tavaly október óta sikerült homályban maradni, remélem így is marad. A barátaim sem tudják, a családomnak sem mondom el, nehogy elkotyogják véletlenül.

– Honnan jött az ötlet, hogy kavicsokat festesz, és azokat kihelyezed?

– Kavicsfestés nagyon régóta van, nem az én ötletem, tele van a net szép kavicsokkal mindenhonnan a világból. Sok országban van hagyománya, és annak is, hogy otthagyják az elkészült kövecskéket valahol, hogy meglepetést, örömet okozzanak az embereknek. Régóta gondolkodtam valamilyen kreatív hobbin. Nem vagyok gyűjtögető, ezért az is szempont volt, hogy az elkészült dolgokat ne itthon kelljen rakosgatni.

Kezdetben egyszerű kis minták születtek, aztán festés közben meglódult a fantáziám és jöttek a békák, bogarak, madarak, mindenféle állatkák, sok-sok szív mintával. Gyönyörű környezetben élek, szeretem az itt élő embereket, talán ezért jött a sok állatka és szívecske a kavicsokra.

Az volt a terv, hogy észrevétlenül hagyom a parkokban, a Tisza-parton, az üzletek környékén, kerítéseken, postaládákban, és ha a környező településeken járok, ott is szétszórom mindenfelé a kavicsokat.

Facebook-profil, rendőri ellenőrzés, titkos segítő – a cikk eredetijében mindenre fény derül!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!