Exkluzív: belső fotók a legújabb Sunreef 80 katamaránról

A lengyel Sunreef hajóépítő cég első ízben engedett betekintést legújabb, 24 méteres modelljének belsejébe.

A jachtot félig egyedi elrendezés jellemzi, amely nagy hangsúlyt fektet a természetes fényre, a nyitott terekre és a test 12 méteres maximális szélességének teljes kihasználására. A belső terek a „trópusi” téma köré rendeződnek: tíkfa padló és visszafogott, tengerparti színek. A laza hangulat megteremtését carrarai márvány, faragott fa elemek zöld növényzet segíti.

A szalonban két nagy, L alakú kanapé található különálló dohányzóasztalokkal, míg az orrban étkezőasztal, koktélbár, irodahelyiség és a belső kormányállás. Itt érhető tetten leginkább, hogy mennyire odafigyeltek a természetes megvilágításra: a tetőablakokon, az oldalsó nagy üvegfelületeken és a külső étkezőbe vezető tolóajtón is ömlik be a fény. A kokpitban tízfős étkezőasztal, pihenőhelyiség, még egy koktélbár, 55″-os tévé és napozóterasz kapott helyet. A kokpit kanapéja alatt húzódik meg a Pronto egy láthatatlan garázsa, amely egy jetski és egy halom vízi játékszer otthona. A katamarán nagy hátsó platformja nyitott strandként (is) funkcionál.

A szalon orr-részéből a katamarán elülső teraszára nyílik közvetlen ajtó, ahol fényárban úszik a teljes tér, a túlméretes napozóágyak, valamint a jakuzzival és ülőhelyekkel felszerelt süllyesztett pihenőrész. A Pronto négy fürdőszobás kabinban (tulajdonosi lakosztály és három kétágyas kabin) akár kilenc vendégnek biztosít szállást. A jachtot gigantikus flybridge koronázza meg, balra a harmadik koktélbárral és bárszékekkel, a hajó közepén egyedi tervezésű asztallal, a hátsó részén pedig megemelt napozóval.

Érdekesség, hogy az egyik első Sunreef 80 tulajdonosa a teniszcsillag Rafael Nadal.

A Sunreef 80 vitorlásverziója.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!