Érdi Mári Berzeviczy Albert ösztöndíjat kap

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány közzétette legújabb Berzeviczy Albert-ösztöndíjasainak névsorát, köztük van Érdi Mária, világ- és Európa-bajnok vitorlázó.

Ezúttal 30 élsportolóval bővült a lista, ők összesen 31 millió forint támogatásban részesülnek tanulmányaik ideje alatt. A már jelenleg is a BOM Alapítvány támogatásával tanuló sportolók száma így 65 főre emelkedik. A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíjprogramját, amelyre összesen 131 pályázat érkezett be – ez rekordszám az elmúlt évek tekintetében. Az ösztöndíjra olyan versenyzők pályázhattak, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. Ebben az évben 30 olyan fiatal tehetség került be a programba, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon.

A BOM ösztöndíjasok jogosultak arra is, hogy az anyagi támogatáson túl részt vegyenek a BOM Alapítvány és a Menedzserek Országos Szövetsége által életre hívott Magyar Sportért Mentor Programban, amely segítséget nyújt a sportkarrier utáni civil életbe és a munkaerőpiacra való sikeres kilépésben.

Érdi Mári, aki jelenleg harmadik olimpiájára készül, már második alkalommal részesül Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjban: „Boldog vagyok, hogy újra kiválasztottak az ösztöndíjra, hiszen így a BOM Alapítvány nem csak a tanulmányaimban támogat, ezzel a vitorlás karrieremet is segíti, hogy remélhetőleg érmet nyerjek az olimpián.” – árulta el olimpikonunk a hunsail.hu-nak.

fotók: Érdi Mári Facebook

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!