Érdi Mári a Balatonon tért vissza

Olimpiai kvótás vitorlázónk a Balatonon szállt újra vízre, és kategóriájában magabiztosan győzött.

Érdi Mári a hétvégi Rooster-Monautix BYC Kupa ifjúsági ranglistaversenyen Laser Radial osztályban mind a négy futamon elsőként ért célba, és ezzel megnyerte a versenyt.

A kiváló vitorlázó a februári világbajnokságot egy tavaly novemberi sérülés nyomán kihagyta, mivel nem érezte magát százszázalékos állapotban „Olyan szempontból bánom a vébét, hogy Ausztráliában lett volna, de még nem voltam kész arra, hogy visszaüljek a hajóba. Ez volt az egyetlen helyes döntés, nem akarok 22 évesen lerokkanni” – mondta ennek kapcsán az olimpikon, aki meglátása szerint a karanténban sokkal hasznosabb edzésmunkát tudott végezni, így erősebbnek érzi magát, mint azt megelőzően.

Megjegyezte, a versenyhajója kint ragadt Mallorcán, így csak egy másik vitorlással tudott gyakorolni, ez azonban a Laser Radialban nem akkora probléma, mert minden hajó ugyanolyan, nem kell túl sokat tesztelni.

A távolabbi jövővel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Németországba és Dániába is hívták már edzőtáborba, illetve edzőversenyekre, ugyanakkor még kivár a döntéssel, mert az új-zélandi edzőjét idehozni jelenleg nem egyszerű, azt pedig mindenképpen szeretné, ha ő vele lenne.

„Jelenleg úgy tűnik, két versenyt, közte az októberre halasztott athéni Európa-bajnokságot megrendezik” – fogalmazott Érdi, akinek a sérülése miatt jól jött a nyári olimpia halasztása. Tokióból szeretne éremmel hazajönni, ugyanakkor közel egy éve nem találkozott a nemzetközi mezőny többi tagjával, így nehéz megmondani, ki mennyit lépett előre – mondta.

„Nem biztos, hogy most augusztusra csúcsformába tudtam volna kerülni, ráadásul a halasztás plusz egy év fejlődési lehetőséget ad. Fiatal vagyok, előttem a jövő” – jelentette ki magabiztosan a vitorlázó, aki a tavalyi enosimai előolimpián bronzérmet szerzett – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!