Elsüllyedt város rejtőzik Japán partjainál?

Titokzatos víz alatti piramis rejtőzik Japán egyik szigetének partjainál. A hely Jonaguni szigete mellett, Tajvan keleti partjaitól mintegy 120 kilométerre található.

Kimura Maszaaki tengeri geológus több mint 15 éve búvárkodik a helyszínen, hogy feltérképezze a víz alatti földtani képződményeket. A professzor szilárdan hiszi, hogy a Jonaguni partjainál fekvő víz alatti kövek egy japán Atlantisz romjai. Meggyőződése szerint egy ókori város süllyedt itt el földrengés vagy szökőár következtében.

A kutató úgy véli, a romok egy 5000 éves város maradványai. Mint mondja, sikerült azonosítania egy kőbánya nyomait, valamint talált faragott arcokat és az állatok formájára faragott sziklákat. A vízben lévő romok, arra utalnak, hogy a kultúra az ázsiai kontinensről származik. Például talált egy víz alatti szfinxet, amely egy kínai vagy ősi okinavai királyra hasonlít.

A világ legnagyobb feljegyzett szökőárja 1771 áprilisában sújtotta a szigetet, amelynek becsült magassága több mint 40 méter volt, így akár az ősi civilizációt is eltüntethette a föld felszínéről. Kimura állítólag tíz építményt azonosított Jonaguni mellett, és további öt kapcsolódó építményt Okinava fő szigeténél. A romok 300×150 méternyi területet fednek le.

YouTube video

Az építmények között van egy várrom, egy diadalív, öt templom és legalább egy nagy stadion, amelyek mindegyikét utak és vízcsatornák kötötték össze, és hatalmas támfalak védték őket. Robert Schoch, a Boston Egyetem természettudományi és matematikai professzora, nincs meggyőződve arról, hogy a főbb jellemzők vagy szerkezetek ember alkotta lépcsők vagy teraszok. Szerinte ezek mind természetesek. A homokkövek ugyanis hajlamosak síkok mentén törni, és nagyon egyenes éleket adnak, különösen olyan területeken, ahol gyakori a tektonikus aktivitás. Mivel a képződmények hivatalosan a Jonaguni kerület tulajdonában vannak, a turisták és a kutatók szabadon merülhetnek a helyszínen – írta a travelo.hu.

Hasonló témájú cikkeink:

Port Royal, az elsüllyedt város

Pavlopetri, a csodás tenger alatti város

Amforákkal teli hajó Palermónál

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!