Először megy Dubajba a SailGP

2022. október 7.
Címkék :

A sorozat novemberben először látogat a homokdűnék és a csillogó felhőkarcolók városába, a Dubai Sail Grand Prix apropóján.

Dubaj híres olvasztótengelye nemzetiségeknek és kultúráknak, így szinte garantált, hogy minden nemzeti SailGP-csapatnak nagyszámú rajongótábora lesz. A harmadik évadban az utolsó 2022-es eseményre kerül sor a Közel-Keleten, nem sokkal a minden idők legszorosabb befutóját produkáló Spain Sail Grand Prix | Andalucía – Cadíz után. A P&O Marinas Dubai Sail Grand Prix-t a P&O Marinas, Dubaj városa és a Dubaji Sporttanács együttműködésével rendezik, a november 12–13-ai hétvégén.

JEGYEK
Waterfront Access

A hivatalos nézőtér exkluzív részén található, nagy képernyőkkel és élő versenykommentárral, a versenypályától mindössze 50 méterre. A vendégek beléphetnek a versenyfaluba, ahol büfékben szurkolói aktivitásokon és emléktárgyvásárlással üthetik el az időt. A jegyek ára 35 dirham felnőtteknek, 15 gyerekeknek.

Waterfront Platinum
A Platinum környezetben a VIP-vendégek ingyenes italokat, prémiumkategóriás étkezést, lelátói ülőhelyeket élvezhetnek, az eseményeket nagy képernyős kivetítőkön követhetik, élő kommentár kíséretében. A futamok után élő zene szól, a jegyek ára 550 dirham felnőtteknek, 300 gyerekeknek.

Team Base Tours
Exkluzív túralehetőség a SailGP kulisszái mögött, ahol a sportolók és a parti csapatok a csúcstechnológiás F50 versenyhajókat készítik elő. Testközelből láthatók a SailGP elit sportolói és a legmodernebb, szárnyas vitorlás hajók. A túrák ára 85 dirham felnőtteknek és 40 gyerekeknek.

Saját hajóval
A P&O Marinas Dubai Sail Grand Prix megtekinthető saját hajó fedélzetéről is: a SailGP VIP-zászlóval a legjobb helyről, közvetlenül a versenypálya széléről figyelhető az akció. Közben a VHF-rádión keresztül élőben követhető a közvetítés szöveges része. A kétnapos belépő ára hajónként 1000 dirham. (A zászló nélküli hajókat legalább 200 méterrel a zászlóval rendelkező hajók mögé irányítják.)

A SailGP harmadik évadának állása (hat verseny után)

Ausztrália, 50 pont

Új-Zéland, 46 pont

Franciaország, 41 pont

Nagy-Britannia, 40 pont

Kanada, 36 pont

Dánia, 36 pont

Egyesült Államok, 34 pont

Spanyolország, 19 pont

9. Svájc, 14 pont

(Az Egyesült Államokat 4 pontra büntették a Franciaországgal történt incidens miatt, Svájc 2 pontos büntetést kapott az Egyesült Államokkal történt incidensért.)

A folytatásban Szingapúrba, Sydney-be és Christchurchbe látogat a mezőny, mielőtt májusban San Franciscóban megrendezik a nagydöntőt.

(forrás: sail-world.com, fotók: SailGP)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!