Először Abu-Dzabiban: jön a SailGP következő fordulója

2024. január 10.
Címkék :

A Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix-t január 13-14-én rendezik meg, a tíz F50-es repülő katamarán a szokásos öt futamot teljesíti a háromhajós döntő előtt.

Az új-zélandi SailGP csapat az összetett verseny harmadik helyén áll a szezonban, miután Dubajban megnyerte a sorozat eddig legszorosabb döntőjét. Ausztrália – Jimmy Spithill beugró kormányos vezetésével – a második, míg Kanada a harmadik helyen végzett. Blair Tuke (NZL): „Kemény hónapokon vagyunk túl, sok volt a hullámvölgy, de sikerrel fejeztük be a 2023-as évet, ami hatalmas pluszt jelent számunkra, hiszen egy győzelmet szereztünk, és újra versenyben vagyunk.”

A dubaji versenyre több csapat névsora változott jelentősen, és ez most sem lesz másképp: Sir Ben Ainslie azonnali hatállyal lemondott az Emirates GBR kormányosi posztjáról, helyét a kétszeres olimpiai aranyérmes Giles Scott veszi át.

Visszatér az ausztrál hajó kormányához a dubaji fordulót első gyermeke születése miatt kihagyó Tom Slingsby. Annak ellenére, hogy ebben a szezonban még nem nyert versenyt, Ausztrália továbbra is vezeti a tabellát, második Dánia, harmadik Új-Zéland.

Ijesztő mozzanatok a 2023-as évből:

YouTube video

A legjobb pillanatok a 2023-as évből:

YouTube video

Szombat este pedig óriási buli lesz Abu-Dzabiban:

fotók: SailGP

forrás: sail-world.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!