Elindult a jelentkezés az Erzsébet-táborokba

2024. április 11.
Címkék :

Zánkán és Fonyódligeten hatnapos, ötéjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyerekek június 23-tól a szünidő teljes ideje alatt.

A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) a résztvevők számára teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat, valamint gondtalan időtöltést kínál biztonságos környezetben.

A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1–7. évfolyamos tanulókkal április 24-én 14 óráig az etaborplusz.hu weboldalon. A balatoni táborhelyeken két különböző típusú táborozási lehetőséget kínálnak a szervezők. A fonyódligeti Erzsébet-tábor jurtasátras jellegű, a kiválóan szellőző és mennyezeti ventilátorokkal felszerelt sátrakban modern világítás, új bútorok és USB-töltőpontok is találhatók, emellett légkondicionált, felújított étterem és közösségi helyiségek, valamint korszerű kalandpark, több sportpálya és játszótér áll a táborozók rendelkezésére.

A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, tágas étterem, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek várják. A táborokban a diákok egyebek mellett koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitáliskompetencia-fejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő foglalkozásokon, továbbá lelki programokon is részt vehetnek, emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja őket.

Tematikus programként hétfőnként a tudományok kapnak nagyobb hangsúlyt. Keddenként sportnapot rendeznek a szervezők, amelyen országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakat ismerhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként, a Hősök napján a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatását játékos keretek között ismerhetik meg a táborozók; csütörtökönként pedig a kulturális programok kerülnek a középpontba.

A táborokban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá strandidőben vízi mentők is vigyáznak a gyerekekre. A kerítéssel körbevett táborhelyeken biztonsági szolgálat, valamint 24 órás kontrollal működő biztonsági kamerarendszer ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba.

A táborokba az ország bármely pontjáról ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek, amit az Erzsébet Alapítvány szervez és finanszíroz. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

(MTI)

fotók: erzsebettaborok.hu, 1367.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!