Egyszerű és látványos lesz Szicíliába utazni

2023. április 12.
Címkék :

Bemutatta az Olaszországot Szicíliával összekötő híd terveit Matteo Salvini kormányfőhelyettes, ezzel létrejönne a leghosszabb európai közlekedési folyosó Skandinávia és a Földközi-tenger között.

Az Olaszország szárazföldi részét Szicíliával összekötő híd építésének munkálatai 2024 nyarán kezdődnek. A tízmilliárd eurós projekt a legnagyobb olasz állami beruházás az 1950-es évek óta. Teljes mértékben környezetvédő és biztonságos mérnöki munkáról van szó, amely kibírja a Szicíliai-szorosban tapasztalható erős hullámzást és széljárást, illetve az esetleges földrengéseket.

A 3,6 kilométer hosszú hídon a tervek szerint évente 11 millió átkelővel, naponta 230 vonattal és óránként 6000 jármű forgalmával kalkulálnak. Ami a használati díját illeti, alacsonyabb lesz, mint a kompokon a járművenként jelenleg kért 40 euró.

A tervek szerint a hídépítéssel kapcsolatos közbeszerzési pályázatokon kizárólag a környezet megóvását és a munkavállalók jogvédelmét biztosító cégeknek, főleg olasz és európai vállalatoknak nyújtanak részvételi lehetőséget.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!