Egyre felkapottabb a Maldív-szigetek a magyarok körében

2023. február 6.
Címkék :

Felfutóban van a magyar utazók körében a Maldív-szigetek, ahová tavaly közel ötször több honfitársunk utazott el, mint 10 évvel korábban. Hazánk a közép-európai térség küldőpiacai közül 2022-re dobogós lett, ez mintegy 15 ezer utazót jelent.

A Maldív-szigetek nemzeti idegenforgalmi hivatala, a Maldives Marketing & Public Relations Corporation célja, hogy szigeteket az élet napos oldala márkanév alatt a világ legkedveltebb turisztikai desztinációi közé emelje. Tavaly sorozatban harmadszor nyerték el a World’s Leading Destination címet, amelyben az is közrejátszott, hogy a szigetek a Covid után az első közt nyíltak meg újra a turisták előtt, és még a korábban első számú beutazók, a kínai turisták elmaradásával is utolérték, sőt meg is haladták a 2019-es számokat.

A szigetek népszerűsége nem véletlen, a fehér homokos parthoz, az apró szigetekhez, a türkiz óceánhoz unikális szálláshelyek és egyedi, minőségi szolgáltatások sora társul, így minden adott az álomnyaraláshoz.

Az elmúlt fél évszázad alatt a turisztikai infrastruktúra annyit fejlődött, hogy az idelátogató mintegy 1200 kereskedelmi szálláshely közül válogathat, ami közel 60 ezer férőhelyet jelent. A szám nagyon magas ahhoz képest, hogy az eldugottnak hitt ötcsillagos luxusresortokban a vendég úgy érezheti, csak ő létezik itt, egyedül a természettel.

Bár a szigetek összterülete kétszer is elférne Budapesten, mégis a hatalmas területen elszórt, korallzátonyokkal övezett apró atollok (közülük 200 a helyi lakosok otthona, 167 pedig resortoknak nyújt helyet) azt az érzést keltik az ott nyaralókban, hogy közel s távol senki sincs, aki a békéjüket zavarná.

A másik szlogen, ami a Maldív-szigetekre jellemző, a No shoes, no news életérzés. Még az olyan ötcsillagos luxusresortokban is, mint a Moofushi és a Halaveli, annyira magunk mögött hagyhatjuk a civilizációt, hogy egész nyaralásunk alatt még csak cipő után sem kell néznünk. Ezt valóban szó szerint értik, az éttermeik éppúgy „mezítlábasak”, mint a resort területén bármely más aktivitás, amiből jócskán akad mindenhol. Tehát a lecsendesedni, elvonulni nem tudó látogatóiknak is programok özönét kínálják egész nap, a napfelkelte jógától az éjszakai horgászaton át több vízi sportig, de a helyiekkel való találkozás és a helyi kultúra megismerése is fókuszban van.

A Maldív-szigetekre való eljutás újdonsága, hogy a jelenlegi heti öt nap helyett a nyári menetrendben mindennap közlekedik az Emirates járata Budapest és Dubaj között, így dubaji átszállással bármelyik nap elindulhatunk a Maldív-szigetekre – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!