Irány a Maldív-szigetek! De pontosan hová is?

2016. szeptember 16.
Címkék :

chooseMaldives_02_Kuredo_tripadvisorcouk_658Ha a Maldív-szigetekre megyünk nyaralni, azt alapvetően a hófehér homok és a kristálytiszta víz miatt tesszük. Bár mindenhol gyönyörűek a strandok, jó tudni, hogy mindegyik szigetnek megvan a maga sajátossága.

Komandoo Island Resort
Kényelmes és szépen rendben tartott szobák és az egész létesítményt átható békés hangulat. Utóbbiban komoly szerepet játszik, hogy ide csak felnőttek látogathatnak el. A sziget mindkét oldalán akad egy-egy zátony, amelyek mellett gyönyörködhetünk a tengeri élővilágban – már csak azért is, mert könnyen ki lehet úszni hozzájuk a partról. A keleti strand vize nyugodtabb, sznorkelezésre megfelelőbb, míg a nyugati részen kellemesen frissíti a hőséget a szél. Ha kicsi, pihentető és romantikus szállodára vágyunk, ennél jobban nem találunk errefelé.

Komandoo Infinity Pool

Kuredu Island Resort – bulihuligánoknak
Amennyiben a nyaralás nem pusztán arról szól, hogy fekszünk a homokban. Kuredu a nagyobb és pezsgőbb életű komplexumok közé tartozik, ahol minden estére jut egy buli, amelyek közül kiemelkedik a pénteki White Party. Golfpálya, búváriskola, napnyugtatúra. Jó tudni, hogy a gyerekszórakoztató rész csak húsvét, halloween és a karácsonyi szünet idején nyit ki. Csak az egyik oldalon találunk békés vízzel körbe vett korallt, ha a másik oldalon próbálkozunk, simán elsodor az áramlat.

chooseMaldives_02_Kuredo_tripadvisorcouk_658

Palm Beach Resort – európai ízlésre szabva
Olasz konyha, olasz stílusú esti programok, sőt a stáb jó része is Itáliából érkezett. Ha Európán kívül keressük a vágyott hangulatot, akkor csak ide érdemes jönni.

chooseMaldives_03_Palm_aquasunholidaysmaldivescom_658

Atmosphere Kanifushi – ami csak belefér!
Keblére ölel a hely, amint belépünk az ajtón, onnantól pedig nincs megállás, mindig történik valami, ám mégis az egésznek könnyed hangulata van. Csábító lehetőség párok és családok számára, a kétféle közönség békésen megfér egymás mellett. Egyetlen hátránya, hogy a korallzátony messze van a parttól, így csak hajóval lehet kijutni hozzá, de mivel naponta kétszer jön-megy, ez azért nem olyan túl nagy probléma. A Maldív-szigeteken itt a leggazdagabb az all inclusive csomag, a minibárt például naponta kétszer töltik fel, valamint ők büszkélkedhetnek a leghosszabb stranddal: két kilométernyi puha fehér homok vár ránk.

chooseMaldives_04_atmosphere_bookingcom_658

Oblu by Atmosphere, Helengeli – a legjobb négycsillagos szálloda
Kicsi, de épp emiatt minden közel van. A kis szigetet teljesen körbeöleli a zátony, amelyhez bárhol ki lehet úszni, ha sznorkelezni vagy búvárkodni vágyunk. Talán a legnagyobb dobásnak a nyitott fürdőszobák számítanak: úgy zuhanyozhatunk a csillagok alatt, hogy közben nem érezzük azt, hogy közszemlére lennénk téve. A nyújtott szolgáltatásokhoz képest kifejezetten barátiak az árak, pláne, hogy ötcsillagos hotelekkel vetekszik a színvonal.

chooseMaldives_05_oblu_maldivesdeluxeresortscom_658

Centara Ras Fushi – a legtutibb zátonnyal
Itt is körülölel a zátony, amelyet bárhonnan erőlködés nélkül elérhetünk, és még a sznorkelfelszerelést is ők adják – ingyen. A szobák modernek, a komplexum pedig csak felnőttek számára nyitott, úgyhogy nagy népszerűségnek örvend a nászutasok körében. Aki a világnak erre a részére utazik, nem gondolkodik túl sokat, hogy befizessen-e all inclusive csomagra, itt akkor is normális áron fogyaszthatunk a bárok kínálatából, ha valamiért nem a teljes szolgáltatást kértük.

Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives

Centara Grand Island – családoknak tökéletes
Nemrég újították fel, a gyerekeknek és tinédzsereknek szánt részek profin felszereltek, laza úszással elérhető a korall, úgyhogy remek helyszín a közös nyaraláshoz, méghozzá luxuskörülmények között. A búvárkodás rajongói sem fognak csalódni, a zátony külső oldalán ugyanis hajóroncs pihen a mélyben.

chooseMaldives_07_centaragrand_travelcentremaldivescom_658

Paradise Island – a diszkontmegoldás
Azzal semmi különlegeset nem mondunk, hogy szuper a strand, mert a Maldív-szigeteken mindegyik az. De az biztos, hogy az ingatlanra ráférne némi felújítás. Ugyanakkor imádni való a medence körüli buja növényzet és a rengeteg kényeztető szolgáltatás. Malé reptere pedig mindössze tizenöt perc alatt elérhető.

chooseMaldives_08_paradise_villahotelscom_658

Jumeirah Vittaveli – luxus a köbön
Felső kategóriás nyaralóhely, ehhez mért árakkal. A kaland mindjárt az odaúttal kezdődik, a szigetre ugyanis gyorsjáratú motorcsónakkal szállítanak ki. Emlékezetes momentuma lehet a hétnek az „etetés”: szirti cápák és ráják járulnak a színünk elé. A szolgáltatások közé tartozik az ingyenes bicikli, és persze itt is akad egy remekbe szabott zátony, a víz alatti világ látványához alig kell pár úszótempót tenni. Gyerekklub a három és tizenhárom éves korosztály számára, míg a felnőtteket a fényűző spa várja. Mivel a szálloda egy arab tulajdonban lévő lánc tagja, a vendéglátást ezernyi apró figyelmességgel teszik különlegessé: ilyenek a hűtött, palackos vizek az úszómedence körül vagy épp a szobába bekészített üveg bor.

chooseMaldives_02_Kuredo_tripadvisorcouk_658

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!